Новини
10 Квітня 2023
385

Рівень постачання нафти в Азію Саудівською Аравією буде збережено

Країна продовжить цю діяльність попри рішення ОПЕК

Саудівська Аравія через державну Saudi Aramco поставить у травні повний обсяг нафти кільком північноазійським покупцям попри обіцянку скоротити видобуток на 500 тис. барелів на добу в межах рішення ОПЕК+, повідомляє Reuters з посиланням на декілька поінформованих джерел.

Раніше Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК+) оголосила про додаткове скорочення видобутку на 1,16 млн барелів на добу з травня до кінця року.

Інвестори уважно стежили за щомісячним розподілом Saudi Aramco як за показником того, чи може заплановане скорочення видобутку призвести до скорочення постачання в Азію — на найбільший у світі ринок імпорту нафти.

Ринок слідкує за тим, чи вплине додаткове добровільне скорочення видобутку на пропозицію нафти, чи рішення зумовлене лише тим, щоб підвищити ціни на нафту.

Деякі інвестори налаштовані оптимістично щодо відновлення попиту на нафту в Китаї та очікують, що пропозиція на світовому ринку скоротиться у другій половині року і підштовхне ціни до рівня $100 за барель.

Національна нафтова компанія Абу-Дабі, нафтовий гігант з Об’єднаних Арабських Еміратів, також повідомила щонайменше трьом покупцям в Азії про те, що поставить повний контрактний обсяг нафти в червні, зазначили джерела агентства.

ОАЕ планують скоротити видобуток нафти на 144 тис. барелів на добу з травня в рамках скорочення видобутку ОПЕК+.

Раніше Investory News писали, що Саудівська Аравія інвестує $38 мільярдів в ігрову індустрію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram