Новини
10 Лютого 2020
709

Передумали: ICE відмовилися від купівлі eBay

Рішення прийнято за підсумками наради акціонерів після оголошення про доходи компанії

Компанія Intercontinental Exchange (ICE), якій належить у тому числі Нью-Йоркська фондова біржа, більше не розглядає ідею купівлі торгового майданчика eBay, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що рішення про відмову від вивчення можливості стратегічного партнерства з eBay було прийнято за підсумками наради акціонерів після оголошення про доходи компанії.

Як зазначив генеральний директор ICE Джеффрі Спрекер, його компанія визнала за необхідне прояснити ситуацію з можливою купівлею eBay, про яку написала WSJ. “Компанія вела переговори з eBay у надії, що в більш вдалий час їх шляхи перетнуться”, – зазначив він, повідомляє Fox Business.

І додав, що не впевнений, що eBay справедливо називати інтернет-компанією. “Це скоріше фінансовий ринок для колекціонерів, більше схожий на Нью-Йоркську біржу, ніж на Amazon”, –  зазначив Джеффрі Спрекер.

Нагадаємо, на початку лютого джерела WSJ і FT повідомили про пропозицію ICE купити eBay за $30 млрд – на 7% дорожче, ніж вона оцінювалася на ринку. У той же день акції ICE впали на 7,5%, а 5 лютого ще на 2,5%.

Однак 7 лютого компанія частково відіграла падіння – акції зросли на 2,99%. Акції eBay, які після публікації статті зросли на 8,9%, після заяви ICE подешевшали більш ніж на 3%. Однак наразі капіталізація компанії на $1 млрд вище, ніж 4 лютого: $29 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram