Новини
1 Лютого 2019
788

Компанію Intel очолив фінансист

Роберт (Боб) Свон призначений новим генеральним директором компанії Intel

В Intel Роберт (Боб) Свон працює з жовтня 2016 року на посаді фінансового директора. Також в останнв півроку він тимчасово виконував обов’язки СЕО, після того як несподівано подав у відставку тодішній очільник компанії Брайан Крзанич. Головною причиною рішення було грубе порушення топ-менеджером внутрішніх правил Intel.

“Я гордий і задоволений призначенням мене генеральним директором Intel. Я любив свою роль як фінансового директора, і за останні сім місяців я ще більше полюбив нашу компанію – і свою місію, і співробітників, і клієнтів. Коли рада директорів запропонувала мені взяти на себе роль генерального директора, я скористався можливістю видалити статус “тимчасовий” з мого титулу”, – написав у листі-зверненні до співробітників, користувачів та партнерів пан Свон.

Відсутність у Роберта Свона технічної освіти та досвіду не стали перешкодою на шляху у вирішенні виробничих та інших проблем Intel. Навпаки, досить гарні показники компанії за останні півроку вказують на те, що Свон може реалізуватися як очільник мікропроцесорного гіганта.

Перед новим генеральним директором було поставлено непросте завдання – поліпшити фінансову ситуацію в компанії. 24 січня Intel оголосила невтішні квартальні результати: помітна відсутність виручки і слабші, ніж очікувалося, прогнози на наступний квартал.


•••

Серед послужного списка Роберта Свона – 9 років праці на посаді фінансового директора компаній eBay та General Electric

•••


До приходу в Intel Роберт Свон працював операційним партнером інвестиційної компанії General Atlantic і був у раді директорів компанії Applied Materials. До цього 9 років він пропрацював фінансовим директором в компанії eBay, в якій і зараз входить до складу ради директорів.

Також у послужному списку пана Свона 15-річний досвід роботи в таких компаніях як General Electric, Electronic Data Systems, TRW, Webvan, де він працював на різних посадах.

У своєму листі співробітникам Роберт Свон заявив, що компанія рухається колишнім курсом до централізованої обробки даних і не забуває про цінності ринку ПК. Також він готовий розширювати діяльність на нових фронтах від штучного інтелекту і машинного навчання до систем зв’язку нових поколінь.

На його колишню посаду фінансового директора призначений віце-президент компанії з фінансових питань Тодд Андервуд.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram