Новини
7 Листопада 2019
931

Нове злиття: Xerox оголосила про придбання HP за $33 мільярди

Остаточне рішення щодо угоди поки не прийнято

Американський виробник принтерів Xerox Holdings Corp направив виробнику персональних комп’ютерів HP Inc пропозицію щодо придбання приблизно за $33 млрд, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

HP підтвердила отримання пропозиції, але відмовилася розкрити його ціну. Компанії періодично розглядають можливість об’єднання, і HP вивчить останню пропозицію Xerox, як йдеться в повідомленні НР, “з урахуванням найкращих інтересів всіх наших акціонерів”.

Як відомо, у понеділок Xerox повідомила, що продасть 25% акцій в Fuji Xerox, спільному підприємстві з Fujifilm Holdings, за $2,3 млрд після того, як відмовилася від злиття з японським партнером.

Ціна акцій HP в рамках пропозиції становить від $22 до $23 за акцію. Як повідомили джерела, угода передбачає розрахунки грошима та акціями. Для фінансування грошової частини угоди Xerox домовилася про надання коштів з Citigroup Inc.

За словами одного з джерел, Xerox вважає, що вона зможе досягти синергії в розмірі не менше $2 млрд на рік шляхом створення гіганта офісних технологій. Інше джерело додало, що HP буде розглядати пропозицію кілька днів. Джерела побажали залишитися неназваними, оскільки це питання є конфіденційним.

Xerox і Citigroup не відповіли на запити про коментарі. Першою про те, що Xerox готує пропозицію для HP, повідомила газета The Wall Street Journal.

Котирування акцій Xerox зросли за підсумками торгів у середу на 3,6%, HP — на 6,4%.

Раніше Investory News писали, що японська компанія Fujifilm знову почне виробляти чорно-білу фотоплівку дякуючи численним проханням любителів фотографії. У компанії обіцяють кращу чіткість і якість фотографій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram