Новини
25 Лютого 2020
984

Американська HP Inc оголосила про зворотний викуп акцій на $16 мільярдів

Крім того компанія  скоротила чистий прибуток і виторг у першому фінкварталі

Американська компанія HP Inc оголосила, що протягом найближчих трьох років має намір викупити в інвесторів акції на загальну суму у $16 млрд. Це половина від нинішньої ринкової капіталізації виробника, про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що фінансуватися зворотний викуп акцій буде внаслідок залучення нових кредитів, що підвищить і без того високу заборгованість компанії. “Це означає, що Xerox, яка намагається купити HP з листопада минулого року та яка оголосила у середині лютого про намір вдатися до ворожого поглинання, буде важче здійснити операцію”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Енріке Лорес, гендиректор HP, керівництво компанії, як і раніше, вважає запропоновані Xerox умови неприйнятними. “Бо вони істотно недооцінюють HP, створюють значні ризики та наражають на небезпеку майбутнє компанії”, – підкреслив він у листі до акціонерів.

А в інтерв’ю Financial Times додав, що HP не намагається за допомогою зворотного викупу акцій захиститися та заблокувати пропозицію Xerox. “Ми хочемо знайти спільну мову з ними. Справа не в тому, хто кого купує, а в отриманні вигоди”, – заявив пан Лорес.

Що стосується фінансових показників компанії, то у I кв 2020 фінансового року, HP скоротила чистий прибуток і виторг. “Чистий прибуток склав $678 млн проти $803 млн за аналогічний період роком раніше. При цьому чистий прибуток у розрахунку на акцію склав $0,46 проти $0,51 за аналогічний квартал минулого року”, – йдеться у прес-релізі компанії.

Скоригований прибуток у першому фінкварталі склав $956 млн, або $0,65 на акцію. Аналітики, опитані FactSet, у середньому прогнозували показник на рівні $0,54 на акцію.

Виторг HP минулого кварталу скоротився до $14,6 млрд, у порівнянні з $14,71 млрд роком раніше. “Виторг підрозділу з випуску принтерів скоротився на 7% у річному вираженні, у той час як у сфері виробництва персональних комп’ютерів збільшився на 2%”, – зазначили у компанії. Експерти, опитані FactSet, очікували виторг у розмірі $14,63 млрд.

Компанія поліпшила свій прогноз на 2020 фінансовий рік. Тепер за підсумками року HP чекає чистий прибуток у діапазоні від $2,03 до $2,13 у розрахунку на акцію. Попередній прогноз – $2-2,1 на акцію.

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року американський виробник принтерів Xerox Holdings Corp направив виробнику персональних комп’ютерів HP Inc пропозицію щодо придбання приблизно за $33 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram