Новини
6 Листопада 2019
927

Японська Fujifilm придбає за $2,3 мільярда 25% акцій спільного підприємства з Xerox

Таким чином японська корпорація стане єдиною власницею Fuji Xerox

Корпорація Fujifilm Holdings придбає 25% акцій спільного підприємства з американською Xerox – Fuji Xerox. У результаті угоди частка Fujifilm в Fuji Xerox досягне 100%. Відповідне рішення було одноголосно ухвалено радою директорів обох компаній, про це йдеться у повідомленні на сайті корпорації.

Зазначається, що за домовленістю обох сторін, Fujifilm відкличе позов на $1 млрд, які компанія намагалася стягнути з Xerox як відшкодування збитків за одностороннє розірвання угоди зі злиття.

Закриття угоди заплановано на листопад 2019 року.

Отримані від продажу акцій Fuji Xerox кошти компанія Xerox планує витратити на злиття та поглинання в основних і суміжних бізнесах. “Крім того виплатити гроші акціонерам і в грудні 2019 року погасити борг на $550 млн”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Шігетака Комори, голова та головний виконавчий директор Fujifilm, ця угода є ідеальним наступним кроком для Fuji Xerox і Fujifilm. “Ці компанії добре показують нашу прихильність щодо створення інноваційних продуктів, які сприяють розвитку суспільства. Fuji Xerox стала сильною компанією після серії реформ, які ми почали минулого року. Я впевнений, що завдяки цій ініціативі вона стане ще сильнішою”, – зазначив він.

Fujifilm була заснована у 1934 році. Через два роки вона першою в Японії стала випускати фотоплівку, а згодом розширила свій асортимент за рахунок фотоапаратів, кіноплівки та іншої продукції, ставши однією з провідних у світі в цьому сегменті ринку.

Наразі корпорація виробляє також медичне обладнання та витратні матеріали для комп’ютерів. Виторг компанії за фінансовий рік, що завершився 31 березня, склав близько $9,3 млрд.

Раніше Investory News писали, що японська компанія Fujifilm знову почне виробляти чорно-білу фотоплівку, завдяки численним проханням любителів фотографії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram