Новини
12 Червня 2019
1 129

Black and White: Fujifilm повертає на ринок чорно-білу плівку

У компанії обіцяють кращу чіткість і якість фотографій

Японська компанія Fujifilm знову почне виробляти чорно-білу фотоплівку дякуючи численним проханням любителів фотографії, йдеться в заяві корпорації.

Випуск продукції був припинений минулого року, і останні партії зі складів надійшли в магазини в жовтні. Fujifilm тоді мотивувала своє рішення відсутністю попиту, оскільки плівкові камери перестали бути популярними, і всі стали віддавати перевагу цифровій техніці.

Однак з того часу в компанію надійшло безліч звернень з проханнями повернути чорно-білу плівку на ринок. Серед них, як виявилося, були й ті, хто користувалися для фотографування лише смартфонами. Їм подобаються чорно-білі фільтри в додатках і вони хочуть спробувати познімати на справжню камеру.

Fujifilm заявила, що до осені цього року плівка надійде до магазинів.

Виробник поверне лінійку Acros з новим видом плівки Neopan 100 Acros II, яку можна буде купити в форматах 35 мм і 120 мм при ISO 100. При розробці Neopan компанія використовувала технологію Super Fine-Σ, щоб поліпшити чіткість плівки.

Fujifilm було засновано в 1934 р. У 1936 р. вона першою в Японії стала випускати фотоплівку, а згодом розширила свій асортимент за рахунок фотоапаратів, кіноплівки та іншої продукції, ставши однією з провідних у світі в цьому сегменті ринку. Наразі корпорація виробляє також медичне обладнання та витратні матеріали для комп’ютерів.

Як відомо, Prisma Labs – компанія-розробник фотосервісу Prisma та фоторедактора для обробки портретних фото і селфі Lensa – залучила $6 млн у серії A від фонду Haxus Юрія Гурського та інших інвесторів.

Також, розробник онлайн-фоторедактора Canva залучив $70 млн інвестицій. Австралійську компанію, яка розробила фоторедактор, оцінили у $2,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram