Новини
18 Листопада 2019
927

Компанія HP відхилила пропозицію Xerox про покупку

На думку HP, пропозиція Xerox не відповідає інтересам акціонерів

Рада директорів виробника комп’ютерів і принтерів HP одноголосно відмовилась від пропозиції корпорації Xerox про злиття. Про це повідомляє CNBC з посиланням на лист, направлений керівництвом HP гендиректору Xerox Джону Вісентіну.

На думку HP, пропозиція Xerox не відповідає інтересам акціонерів. Xerox також недооцінив HP, вирішило керівництво компанії. “У прийнятті цього рішення рада директорів керувалася досить умовним і невизначеним характером пропозиції”, — зазначається в листі.

Керівництво HP стурбував високий рівень заборгованості Xerox, який не кращим чином може позначитися на вартості акцій об’єднаної компанії. У листі також висловлюються побоювання з приводу зниження рівня прибутковості Xerox в річному численні.

Про те, що Xerox, який виробляє копіювальні апарати, зробив пропозицію про покупку HP, стало відомо минулого тижня. Сума потенційної операції не розголошувалася. Як писала Financial Times з посиланням на джерела, Xerox готовий заплатити $30 млрд, що на $3 млрд перевищує ринкову капіталізацію HP. За даними Reuters, Xerox зробив пропозицію HP на суму близько $33 млрд.

Згідно з останніми даними, ринкова капіталізація HP становила близько $29 млрд, а Xerox — $8,3 млрд.

Раніше Investory News писали, що японська компанія Fujifilm знову почне виробляти чорно-білу фотоплівку дякуючи численним проханням любителів фотографії. У компанії обіцяють кращу чіткість і якість фотографій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram