Новини
25 Листопада 2022
402

HP звільнить до 6000 співробітників за наступні три роки

Компанія розраховує заощадити $1,4 мільярда до кінця 2025 фінансового року

Відомий виробник ПК планує звільнити до 6000 співробітників у наступні роки. Скорочення є частиною ширшої реструктуризації, яку HP оголосила нещодавно, пише Engadget.

Згідно з оцінками компанії, її “План трансформації готовності до майбутнього” дозволить заощадити $1,4 млрд до кінця 2025 фінансового року, частково шляхом скорочення персоналу мінімум на 4000 співробітників.

“Компанія розраховує скоротити глобальну чисельність персоналу приблизно на 4000-6000 співробітників”, — йдеться в повідомленні HP. “Очікується, що ці дії будуть завершені до кінця 2025 фінансового року”.

У HP працює близько 51 тис. співробітників по всьому світу. В останньому фінансовому кварталі виторг компанії скоротився більш ніж на 11% у річному обчисленні до $14,8 млрд. Генеральний директор Енріке Лорес звинувачує у незадовільних результатах макроекономічні умови та зниження попиту на ПК та принтери компанії.

Лорес заявив, що план реструктуризації HP “дозволить краще обслуговувати наших клієнтів та сприяти створенню довгострокової цінності через скорочення наших витрат та реінвестування у ключові ініціативи зростання, щоб позиціювати наш бізнес у майбутньому”.

HP — одна з багатьох технологічних компаній, що оголосила про значні скорочення робочих місць останні тижні. Twitter звільнив тисячі працівників після того, як Ілон Маск придбав компанію, Meta скорочує 11 000 співробітників, Amazon також оголосив про скорочення робочих місць цього місяця.

Тим часом робітники у Бельгії отримали право на чотириденний робочий тиждень, але вони відпрацьовуватимуть таку саму кількість годин. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram