Новини
22 Листопада 2022
562

У Бельгії робітники отримали право на чотириденний робочий тиждень

Проте кількість робочих годин на тиждень майже не змінилася

Робітники у Бельгії отримали право на чотириденний робочий тиждень, але вони відпрацьовуватимуть таку саму кількість годин, повідомляє Euronews.

У понеділок набуло чинності розпорядження бельгійського уряду, ухвалене у лютому. Чотириденний графік роботи до цього лише тестували.

“Але на відміну від більшості пілотних проєктів, де працівникам платять однакову суму за меншу кількість годин, бельгійські працівники, які обирають варіант чотириденного тижня, повинні будуть працювати однакову кількість годин протягом тижня”, — йдеться в повідомленні.

Бельгійський чотириденний робочий тиждень відрізняється від більшості інших чотириденних пробних робочих тижнів, запроваджених у таких країнах, як Велика Британія та США.

Усі службовці в Бельгії, незалежно від того, працюють вони в державному чи приватному секторі, матимуть вибір: працювати 9,5 годин на день протягом чотирьох днів або 8 годин на день протягом п’яти днів. Тобто по суті, що робочий тиждень для них буде лише трохи коротшим, ніж традиційний, — 38 годин замість 40.

Таким чином Бельгія стала першою країною в ЄС та третьою країною у світі, яка офіційно запровадила чотириденний робочий тиждень як варіант для своїх працівників.

Нагадаємо, близько п’яти мільйонів українців втратили роботу через війну. Бойові дії руйнують ринок праці в державі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram