Новини
5 Червня 2020
1 011

Lufthansa вперше за 32 роки покинула ТОП-30 компаній на Франкфуртській біржі

Тепер вона у другому біржовому дивізіоні – для 60 компаній середньої капіталізації, які входять в індекс MDAX

Німецька авіакомпанія Lufthansa вийшла з головного індексу Франкфуртської фондової біржі DAX. Зміни в індексі почнуть діяти з 22 червня 2020 року, про це йдеться у матеріалах Deutsche Boerse AG, оператора фондового майданчика.

Зазначається, що зміни здійснюються “на підставі правила швидкого виходу”. Таким чином Lufthansa вперше за 32 роки покинула ТОП-30 найбільших акціонерних компаній Німеччини та перейшла у другий біржовий дивізіон – для 60 компаній середньої капіталізації, які входять в індекс MDAX.

“Lufthansa входила в DAX з моменту створення індексу в 1988 році”, – зазначає видання.

Авіакомпанія зазнала величезних збитків через скорочення пасажиропотоку, обумовленого пандемією COVID-19, за якими настало й падіння ринкової капіталізації. Раніше керівництво авіакомпанії не виключало банкрутства через понесені фінансові втрати: Lufthansa завершила квартал зі збитками в €2,1 млрд. Компанія, за її власними даними, втрачає близько €1 млн на годину.

“Як писало з посиланням на джерела німецьке видання Focus, такими темпами поточні грошові резерви Lufthansa будуть витрачені восени, а компанія зможе оголосити про неспроможність у 2021 році”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 25 травня уряд Німеччини узгодив з Lufthansa умови надання пакету допомоги у розмірі €9 млрд з Економічного стабілізаційного фонду Німеччини (WSF). Вони передбачають, що WSF отримає 20% акцій Lufthansa, а в разі спроби поглинання компанії зможе збільшити частку до 25% плюс 1 акція. Акціонери Lufthansa обговорять пакет допомоги на позачерговому засіданні 25 червня. Компанія вперше з 1997 року може стати частково державною.

Заради €9 мільярдів допомоги від уряду компанія навіть погодилася відмовитися від частини своїх слотів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram