Новини
26 Липня 2021
865

Іноземні інвестори вклали в американські фонди понад $900 мільярдів

Такого не було з 1992 року

Закордонні інвестори за перші шість місяців поточного року вклали в американські пайові та біржові фонди понад $900 млрд, повідомляє The Wall Street Journal. Це рекордна сума інвестицій за весь час ведення статистики, тобто з 1992 року.

Крім того, за підсумками першого півріччя фонди США обігнали за обсягом іноземних інвестицій весь інший світ. Сумарний показник інвестицій у фонди за межами США становив $0,84 трлн.

Уподобання інвесторів в цьому році підтверджують і світові індекси. Так, S&P 500 зріс за цей рік на 17% і досяг рекордно високих значень. Водночас німецький DAX додав 14%, а азійські Shanghai Composite і Nikkei взагалі майже не ростуть проти минулого року.

Втім, як зазначає видання, до кінця першого півріччя обсяг закордонних інвестицій в американські активи помітно зменшився. Якщо в травні цей показник становив $168 млрд, то в червні — лише $51 млрд.

Проте, інвестори заявили, що, хоча варіанти Covid-19, інфляція або зміни в політиці центрального банку можуть сповільнити відновлення США, вони навряд чи завадять йому, навіть коли інші країни борються з розгортанням вакцинації або новими хвилями інфекцій.

Нагадаємо, в Україні з початку року індекс інвестиційної привабливості зріс з 2,4 до 2,84. Спостерігається суттєве покращення настроїв топменеджерів компаній.

Investory News дізналися, які інвестиції наразі вважаються вдалими. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram