Новини
1 Листопада 2019
772

Кредитування по-японськи: Фінтех-стартап Paidy залучив $143 мільйони

Залучені кошти компанія використає на збільшення кількості користувачів

Японський фінтех-стартап Paidy, який миттєво кредитує споживачів в Японії, привернув в цілому $143 млн у вигляді нового фінансування. Сюди входить фінансування Series C на $83 млн від інвесторів, зокрема PayPal Ventures, і боргове фінансування в розмірі $60 млн, пише TechCrunch.

Залучені кошти будуть використані для досягнення цілей Paidy щодо підписання великих торгових підприємств, пропозиції нових фінансових послуг та розширенню бази користувачів до 11 млн облікових записів до кінця 2020 р.

На додаток до PayPal Ventures, інвесторами в розширенні Series C також є Soros Capital Management, JS Capital Management і Tybourne Capital Management, а також ще один анонімний інвестор.

Кредитне фінансування здійснюється від Goldman Sachs Japan, Mizuho Bank, банківської корпорації Sumitomo Mitsui і трастового банку Sumitomo Mitsui. Раніше Paidy і Goldman Sachs Japan створили загальний фонд на суму $52 млн. Paidy також відкрила кредитну лінію на суму $8 млн в трьох банках.

Згідно з даними, наведеними Paidy, на сьогоднішній день це найбільша інвестиція в японську фінансову індустрію. Стартап вирішив розширити серію C (оголошену в минулому році) замість того, щоб перейти на раунд D для того, щоб зберегти коефіцієнт власного капіталу для існуючих інвесторів і випустити ті ж привілейовані акції, що й попередні раунди фінансування.

Заснований в 2014 р., Paidy був створений тому, що багато японських споживачів не використовують кредитні карти для покупок в електронній комерції, хоча рівень проникнення кредитних карт там відносно високий. Замість цього багато хто воліє платити післяплатою.

Хоча це полегшує онлайн-покупки для споживачів, проте створює проблеми для продавців, оскільки вони повинні покривати вартість товарів, які ще не сплачені, або мати справу з незавершеними поставками.

Рішення Paidy полягає в тому, щоб дозволити людям оплачувати товари в Інтернеті без необхідності спочатку створювати обліковий запис або використовувати свої кредитні картки. Якщо продавець пропонує Paidy як спосіб оплати, клієнти можуть перевірити це, ввівши номери своїх мобільних телефонів і адреси електронної пошти, які потім автентифіковані за допомогою коду, відправленого за допомогою SMS або голосового зв’язку.

Paidy використовує запатентовані моделі машинного навчання для оцінки кредитоспроможності користувачів і заявляє, що її сервіс може допомогти скоротити число незавершених транзакцій (або предметів, які покупці в кінцевому підсумку не беруть і не оплачують), підвищити коефіцієнт конверсії, середню вартість замовлення і повторні покупки.

Нагадаємо, компанія-оператор платіжних систем Mastercard оголосила про укладення угоди з придбання більшості корпоративних сервісів платіжної системи Nets за €2,85 млрд ($3,19 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram