Новини
8 Серпня 2023
360

PayPal випустила власний стейблкоїн PYUSD

Монета буде доступна широкому колу зовнішніх розробників, гаманців та вебдодатків

Платіжна система PayPal оголосила про випуск “стабільної монети” для платежів та переказів PayPal USD (PYUSD). Її емітентом стане компанія Paxos Trust, пише Prnewswire.

Стейблкоїн забезпечений доларовими депозитами, короткостроковими казначейськими облігаціями США та аналогічними грошовими еквівалентами.

Клієнти PayPal у США, які придбають PYUSD, зможуть переводити стейблкоїн між сервісом та сумісними зовнішніми гаманцями, відправляти з його допомогою платежі іншим людям та конвертувати будь-яку з підтримуваних PayPal криптовалют у PYUSD та назад.

За допомогою PYUSD компанія прагне зміцнити домінуючий стан PayPal у сфері цифрових платежів, спираючись на технологію, яка забезпечує миттєві та дешевші перекази без участі посередника.

“Перехід до цифрових валют вимагає наявності стабільного інструменту, який був би як цифровим, так і таким, що легко підключається до фіатної валюти, таким як долар США”, — заявив президент і головний виконавчий директор PayPal Ден Шульман.

За словами представників PayPal, PYUSD буде доступний великій спільноті зовнішніх розробників, гаманців та вебдодатків, а також може бути легко прийнятий біржами.

Вперше PayPal представила криптовалютні послуги у 2020 році, коли надала користувачам у США можливість купувати, тримати та продавати криптовалюти.

Нагадаємо, національний банк випустив нові 10 гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram