Новини
10 Листопада 2021
785

Акції PayPal впали

Після публікації звіту компанії цінні папери подешевшали на 12,2%

Акції міжнародної платіжної системи PayPal впали на 12,2% — з $229,42 до $201,5 за штуку — під час торгів на біржі Nasdaq 9 листопада. За підсумками основної торгової сесії папери трохи скоригувалися, подорожчавши до $205,42, пише CNBC.

Причиною падіння стала публікація прогнозу наступного року. Компанія озвучила невтішні оцінки з продажу, побоюючись зниження споживчих витрат.

Генеральний директор PayPal Ден Шульман передбачив зростання виторгу на 18%, до $30 млрд, хоча аналітики Refinitiv розраховували на $31,6 млрд.

“Ми бачимо негативний вплив кризи глобального ланцюжка поставок”, — заявив Шульман. Він припустив, що після зняття коронавірусних обмежень люди захочуть купувати святкові подарунки в магазинах, а не через інтернет.

Падіння стало найбільшим для компанії з 16 березня 2020 року, коли в США вводилися жорсткі антиковідні обмеження. Проте потім коронавірус допоміг компанії — папери різко подорожчали через зростання популярності електронних платежів під час пандемії.

Наприкінці жовтня Bloomberg повідомив, що PayPal планує придбати фотохостинг Pinterest за $45 млрд. За кілька днів платіжна система спростувала інформацію.

Як раніше писали Investory News, PayPal у п’ять разів збільшила щотижневий ліміт для покупки криптовалюти — з $20 тис. до $100 тис. і відмовилася від річного ліміту на придбання цифрових активів обсягом $50 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram