Новини
15 Січня 2021
997

Співзасновник PayPal, який народився в Україні, став мільярдером

Статки Макса Левчина зросли після вдалого IPO його фінтех-стартапу

Співзасновник PayPal і гендиректор сервісу розстрочки Affirm Макс Левчин став мільярдером після успішного IPO його фінтех-стартапу, повідомляє Forbes.

У середу, 13 січня, Affirm вийшла на біржу Nasdaq і залучила $1,2 млрд під час розміщення. Акції компанії завершили торговий день на позначці $97,24, що на 98,5% більше заявленої ціни розміщення. Капіталізація склала $23,6 млрд.

Статки самого Левчина Forbes оцінив у $2,7 млрд. Як пише видання, завдяки сплеску популярності онлайн-торгівлі виторг Affirm збільшився на 98% за літо 2020-го. Тож, пандемія коронавірусу посприяла зростанню компанії.

Левчин запустив стартап Affirm у 2012 році, йому належить 11% акцій компанії. Платформа пропонує користувачам розстрочку для онлайн-покупок і співпрацює приблизно з 6,5 тис. продавцями та брендами.

Серед партнерів Affirm такі бренди як Adidas, Walmart і Dyson. Як зазначає видання, більшу частину доходу компанії приносять виплати продавців. Також Affirm отримує відсотки приблизно з половини трансакцій. На деякі бренди у стартапа нульова ставка розстрочки.

Новий мільярдер — уродженець Києва. У 1991-му, коли Максу виповнилося 16, його сім’я отримала політичний притулок у США. Макс один зі співзасновників сервісу PayPal. У 2002 році компанія-власник PayPal злилася з компанією X.com Ілона Маска, в результаті чого з’явилася PayPal Inc. У 2002 році її придбала eBay.

Нагадаємо, що PayPal надала дозвіл користувачам зі США купувати, продавати та зберігати криптовалюту у своїх гаманцях. Платіжна система отримала ліцензію на криптовалюту від Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк. У результаті кількість клієнтів PayPal, які подали заявку на отримання доступу до криптосервісів, виявилася у 2-3 рази більше очікувань.

Про те, як найбільша дебетова електронна платіжна система світу відсвяткувала 20-річний ювілей можна прочитати в матеріалі Investory News “Придбання за клік: Історія створення PayPal”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram