Новини
7 Серпня 2019
1 204

Mastercard купує данську платіжну систему Nets за €2,85 млрд

Угода дозволить платіжній системі розширити можливості платежів в режимі реального часу

Компанія-оператор платіжних систем Mastercard оголосила про укладення угоди з придбання більшості корпоративних сервісів платіжної системи Nets за €2,85 млрд ($3,19 млрд), повідомляється в прес-релізі Mastercard.

“Mastercard сьогодні оголосила про укладення угоди з придбання більшості сервісів Nets за €2,85 млрд (приблизно за $3,19 млрд)”, – наголошується в повідомленні.

Як вважають в компанії, угода дозволить платіжній системі розширити свої можливості у сфері платежів в режимі реального часу і надавати клієнтам більш надійні пропозиції крім традиційних кредитних карт.

“Глобальні можливості для платежів в реальному часі посилюються. Ця угода зміцнює нашу унікальну позицію як універсального партнера для задоволення потреб будь-якого банку, торгового підприємства або уряду”, – відзначає директор по продуктах та інновацій Mastercard Майкл Мібах (Michael Miebach).

Угода, як очікується, буде закрита в першій половині 2020 р. після отримання дозволу регуляторів. Придбання Nets дозволить Mastercard удосконалити технології компанії у сфері платежів в режимі реального часу і підвищити ефективність операцій.

Mastercard Inc. – оператор однієї з найбільших платіжних систем у світі. За станом на 30 червня компанією було випущено 2,6 млрд карт Mastercard і Maestro.

Данська компанія Nets є оператором найбільшої в країнах  Скандинавії платіжної системи, обслуговуючи понад 400 тис. торгових точок.

Нагадаємо, Національний банк України опублікував звіт з оверсайту платіжних систем, що працюють в Україні. Так, за даними НБУ, Masterсard – складає 67% від усіх безготівкових розрахунків.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram