Новини
5 Серпня 2019
908

Кинулися у крипту: MoneyGram почала користуватися xRapid від каліфорнійського Ripple

Компанія розраховує підвищити прибутки і скоротити витрати

Система грошових переказів MoneyGram нещодавно почала користуватися продуктом xRapid від каліфорнійського фінтех-стартапу Ripple для здійснення транскордонних платежів, повідомляє Forklog.

Зазначається, що перші транзакції через xRapid відбулися минулого тижня. “Проте компанія не розкрила дані щодо поточних обсягів платежів”, – пише видання.

За словами Алекса Холмса, CEO MoneyGram, Ripple стане ключовим партнером компанії для транскордонних розрахунків з використанням цифрових активів.

За інформацією видання, продукт xRapid побудований на базі токена XRP, що дозволяє відправляти кошти в одній валюті та миттєво розраховувати одержувача в іншій валюті без необхідності постійних попередніх закупівель. “Співпраця з Ripple може принести компанії додатковий прибуток внаслідок зниження витрат”, – додали у MoneyGram.

“Крім того, фінтех-стартап придбав акції MoneyGram за $4,10 при тому, що ціна на фондовому рику складає $1,45”, – підтвердив Алекс Холмс. Проте, він не розкрив точну суму інвестицій.

За інформацією видання, раніше ЗМІ вже повідомляли, що мова йде про $30 млн інвестицій і “при необхідності компанія зобов’язується придбати акцій ще на $20 млн”. Додається, що Ripple та MoneyGram свою першу угоду уклали ще на початку 2018 року.

Нагадаємо, на початку серпня, відомий американський ритейлер Walmart розповів, що може займатися розробкою власної криптовалюти, що подібна до Libra від Facebook. Криптовалюта може бути прив’язана до долара США, що дозволить з легкістю вносити та виводити кошти, а також буде доступна для використання тільки в магазинах певних ритейлерів або партнерів.

Крім того, популярний месенджер WhatsApp вирішив монетизуватися. А от платіжним засобом для цього обрав криптовалюту, прив’язану до курсу долара — стейблкоін.

Створити власну криптовалюту на власному блокчейні з обмеженим доступом вирішили й у Міжнародному валютному фонді разом зі Світовим банком. Однак актив не матиме грошової цінності – це “навчальна монета” або “квазікриптовалюта”. З її допомогою організації вчитимуться застосовувати криптовалюту та розбиратимуться в принципах функціонування блокчейна.

На початку квітня тестування своєї блокчейн-платформи розпочав і Telegram. З її допомогою можна буде обробляти близько мільйона транзакцій в секунду, що дозволить платформі працювати швидше блокчейнів Bitcoin і Ethereum, а також конкурувати за швидкістю платежів з Visa і Mastercard. Платежі здійснюватимуться з використанням криптовалюти Gram.

Взимку з’явилася  інформація про те, що американський банк JPMorgan створює власну криптовалюту для того, щоб клієнти змогли користуватися нею для миттєвих платежів. Нова криптовалюта отримала назву JPM Coin. Одна монета коштуватиме $1.

А от наприкінці червня стало відомо, що соціальна мережа Facebook через проблеми з фінансовими регуляторами США, а саме – “значний нормативний контроль”, може закрити проект Libra, який компанія планувала запустити вже у 2020 році.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram