Новини
2 Серпня 2019
1 879

Слідом за Libra: Ритейлер Walmart може зайнятися розробкою власної криптовалюти

Валюта буде доступна для використання в магазинах окремих ритейлерів та партнерів мережі

Фото: AP

Відомий американський ритейлер Walmart може займатися розробкою власної криптовалюти, що подібна до Libra від Facebook. Про це повідомляється у патентній заявці компанії, яку представлено у Бюро по патентам і товарним знакам США.

Як зазначається, у заявці описаний метод “генерування одиниці цифрової валюти шляхом її прив’язки до фіатної валюти”. Таким чином, можна зробити висновок, що Walmart займається розробкою стейблкоіна.

“Криптовалюта може бути прив’язана до долара США, що дозволить з легкістю вносити та виводити кошти. У певних сценаріях вартість цифрової валюти може бути прив’язана до інших цифрових валют. А також буде доступна для використання тільки в магазинах певних ритейлерів або партнерів”, – йдеться у повідомленні.

На думку компанії, така валюта дозволить зменшити витрати для домогосподарств з низьким рівнем доходу за допомогою передачі функції обробки грошових транзакцій “установі, що здатна задовольнити більшу частину їх повсякденних фінансових і продуктових потреб”.

Також Walmart звертає увагу на те, що цифрова валюта може усунути потребу в використанні дебетових, кредитних карт або готівки.

Нагадаємо, на початку липня з’явилася інформація про те, що через великі вкладення у розвиток інтернет-продажів, Walmart може втратити за підсумками 2019 року $1 млрд при обсязі продажів в $21-22 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram