Новини
8 Липня 2019
902

Несподівано: Walmart може втратити $1 млрд через інвестиції в онлайн

Щоб компенсувати втрати, компанія розглядає можливість продати три неприбуткові бренди

Великі вкладення у розвиток інтернет-продажів привели до того, що Walmart може втратити за підсумками 2019 року $1 млрд при обсязі продажів в $21-22 млрд. Про це повідомило видання Vox, посилаючись на неназвані джерела всередині компанії.

Три роки тому Walmart виклав $3,3 млрд за покупку динамічного, але потребуючого значних вкладень онлайн-магазину Jet.com. Генеральний директор компанії Дуг МакМіллон був переконаний, що придбання допоможе Walmart наздогнати конкурента.

“Amazon — реальна загроза майбутньому Walmart. Якщо компанія незабаром не скоротить відставання або ще більше відстане, Amazon стане інтернет-магазином для всіх. А відсутність інших привабливих альтернатив зведе конкуренцію на цьому ринку до мінімуму”, — пишуть Vox.

Jet.com вдихнув нове життя в портфоліо торгової мережі. Акції Walmart за три роки подорожчали на 53%. За цей же час індекс S&P 500 додав 38%. Продажі онлайн-підрозділу ритейлера тільки за минулий рік виросли на 40%, але компанії так і не вдалося домогтися поставленої мети — наздогнати Amazon.

За оцінкою дослідницької компанії eMarketer, частка Amazon в секторі онлайн-продажів в США нині становить 38% проти 32% в 2016 році. Для Walmart це співвідношення виглядає як 4,7% сьогодні проти 2,6% три роки тому.

Однією з причин передбачуваних збитків стала серйозна модернізація Jet.com, яку Walmart провів з метою ще сильніше інтегрувати інтернет-платформу в свій бізнес.

Щоб поліпшити фінансове становище, керівництво Walmart розглядає продаж бренду чоловічого одягу Bonobos і інтернет-магазину жіночого одягу та аксесуарів ModCloth, а також бренд жіночого одягу великих розмірів Eloquii, який Walmart купив в минулому році.

Раніше Investory News повідомляли про те, що Walmart придбав ізраїльський стартап Aspectiva.

До того ж, Walmart оголосила про запуск сервісу, в рамках якого співробітники компанії будуть доставляти продукти прямо в холодильники клієнтів, поки тих немає вдома.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram