Новини
13 Травня 2024
189

“Газпром” зазнав рекордних за 25 років збитків

Проте кремль планує підвищити податки для компанії

Фото: Olga Maltseva/ AFP

російський енергетичний гігант “Газпром” зазнав рекордних збитків за останніх 25 років, але кремль збирається ще більше обкласти податками одну з найбільших державних компаній, повідомляє Міністерство оборони Британії у Х (Twitter).

У 2023 році доходи “Газпрому” впали приблизно на 30%, що призвело до річного чистого збитку приблизно в 629 млрд руб. ($6,9 млрд). Війна рф проти України та погіршення відносин із Заходом обмежили діяльність “Газпрому”.

У розвідці вважають, що прибутки російської компанії будуть зменшуватися до 2030 року через переорієнтацію експорту з європейських ринків. “Газпром” зміг переорієнтувати частину свого експорту на альтернативні ринки. Але це лише від 5% до 10% втрачених європейських продажів у 2023 році.

На думку розвідників, продажі “Газпрому” можуть збільшитися шляхом будівництва нової інфраструктури, до прикладу, газопроводу “Сила Сибіру 2”.

У 2023 році “Газпром” сплатив російському бюджету $28 млрд — це 9% від загальних доходів бюджету рф.

“російський уряд планує ще більше збільшити податкове навантаження на “Газпром” у 2024 році, що, ймовірно, сприяло рішенню “Газпрому” скоротити свої інвестиції на 2024 рік приблизно на 15%”, — йдеться у зведенні.

Як писали раніше Investory News, Італія прагне відшкодування від ЄС для компаній, які втратили свої активи у рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram