Новини
11 Квітня 2019
863

Telegram почав тестування своєї блокчейн-платформи

Доступ до платформи отримала обмежена кількість компаній, що займаються блокчейном

Telegram приступив до тестування блокчейн-платформи TON в закритому форматі. Про це повідомляє видання “Відомості” з посиланням на інформацію керівників двох компаній, які отримали доступ до тестування.

Видання зазначає, що доступ до платформи отримала обмежена кількість компаній, що займаються блокчейном.

В ході тестування компанії зможуть перевірити працездатність TON, зокрема, які транзакції і з якою швидкістю виходить проводити через мережу.

Команда Telegram обіцяла, що TON буде обробляти близько мільйона транзакцій в секунду, що дозволить платформі працювати швидше блокчейнів Bitcoin і Ethereum, а також конкурувати за швидкістю платежів з Visa і Mastercard. Платежі здійснюватимуться з використанням криптовалюти Gram.

Як повідомляє видання, Gram буде застосовуватися для оплати товарів, послуг, комісії за обробку транзакцій і смарт-контрактів. Криптовалюта знадобиться для внесення депозитів, що дають право на валідацію блоків, а також для винагороди за зберігання даних в блокчейні TON. Крім цього, в якості платіжного засобу Gram дозволить реєструвати доменні імена і хостинги на базі TON, приховувати IP-адреси і обходити цензуру інтернет-провайдерів.

На TON і Gram зав’язана бізнес-модель Telegram: в ході попереднього продажу токенів сервіс на початку 2018 р. отримав $1,7 млрд. Всього TON довірилися понад 100 інвесторів. У їх числі видання називає Юрія Мільнера і Романа Абрамовича, а також найбільші фонди Кремнієвої долини Kleiner Perkins Caufield & Byers, Benchmark і Sequoia Capital.

Як раніше писали Investory News, експерти відомої консалтингової компанії McKinsey вважають, що існує мало доказів, які підтверджують практичне використання блокчейна. Адже до цих пір блокчейну так і не вдалося змінити правила гри, на що багато хто розраховував.

На початку березня аналітичний ресурс CoinMetrics залучив $1,9 млн. Компанія надає прозору інформацію про ринок криптоактивів і мережевих даних.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram