Новини
15 Квітня 2019
861

МВФ і Всесвітній банк тренуються: Випустили власну криптовалюту

Актив не має грошової цінності – по ньому вчитимуться застосовувати крипту

Міжнародний валютний фонд разом зі Світовим банком створили криптовалюту на власному блокчейні з обмеженим доступом. Актив не має грошової цінності – це “навчальна монета” або “квазікриптовалюта”. З її допомогою організації вчитимуться застосовувати криптовалюту та розбиратимуться в принципах функціонування блокчейна, передає Financial Times.

Для навчальної монети розроблено додаток для зберігання дослідних заміток, статей, відеозаписів і презентацій.

“Співробітники Світового банку та МВФ матимуть власні рахунки, на які зараховуватимуться монети за досягнення певних освітніх цілей. Після цього їх можна буде обміняти на якісь нагороди “в реальному світі”, – зазначає видання.

Така ініціатива має серйозний мотив: “банки та регуляторні органи в усьому світі повинні наздогнати технології криптовалюти, які розвиваються прискореними темпами”.

В МВФ зазначають, що розробка криптоактивів та технології розподілених реєстрів стрімко вдосконалюється, а обсяг пов’язаної з ними інформації зростає.

“Через це центральні банки, регулятори і фінансові установи змушені визнавати, що пробіл у знаннях законодавців і економістів продовжує розширюватися”, – пояснив представник МВФ.

Після завершення цього тесту МВФ може запустити систему смарт-контрактів і використовувати блокчейн для боротьби з відмиванням грошей і підвищення прозорості банківської діяльності.

“Цей тест є останнім свідченням того, що МВФ серйозно ставиться до технології блокчейн”, – зазначає видання.

Раніше Investory news писали, що американський банк JPMorgan створює власну криптовалюту – JPM Coin, вартістю $1 за монету. Клієнти зможуть користуватися нею для миттєвих платежів.

Також Facebook розшукує інвесторів для створення власної криптовалюти.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram