Новини
31 Липня 2019
1 130

Facebook може відмовитися від проекту Libra

Головною причиною названо занадто великий тиск зі сторони фінансового регулятора

Соціальний медіа-гігант Facebook попередив, що через проблеми з фінансовими регуляторами США, а саме – “значний нормативний контроль”, проект Libra може бути закритий, повідомляє The Block.

За інформацією представників компанії, тиск з боку фіскальних органів у Facebook почали відчувати одразу після виходу звітності за II квартальний період, яку було підготовлено спеціально для Комісії з цінних паперів і бірж Сполучених Штатів.

“Не може бути ніяких гарантій, що Libra або наші супровідні продукти й послуги будуть надані своєчасно або взагалі будуть доступні”, – заявили у Facebook. І додали, що розробка проекту може бути зупинена через невизначеність у сфері регулювання криптогрошей.

До того ж, розробники проекту зізналися, що їх досвіду в роботі з цифровими валютами та блокчейном виявилося недостатньо. “А це може негативно відбитися на якості такого роду продукції, – заявили у компанії. – Інвестиції в Libra можуть не принести бажаного результату через те, що проект може викликати не тільки матеріальні втрати, але і негативно позначитися на репутації компанії та інших напрямках діяльності”.

Нагадаємо, нещодавно президент США Дональд Трамп у своєму Twitter заявив, що не вважає криптовалюти грошима і вважає, що компанії, які їх розробляють повинні отримувати ліцензії на банківську діяльність і підпорядковуватися відповідним правилам.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram