Новини
9 Вересня 2019
867

Кадрові зміни: У МАУ новий президент

Його головне завдання – повернути компанію в зону прибутковості

Президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников, що керував компанією 15 років, залишає свою посаду. Його контракт добігає кінця 12 вересня 2019 року. Про це повідомив співвласник, голова наглядової ради авіакомпанії Арон Майберг під час прес-конференції в Києві в понеділок.

Новим президентом МАУ стане експерший заступник гендиректора аеропорту “Бориспіль” Євген Дихне.

Додається, що згідно з рішенням загальних зборів акціонерів, Юрій Мірошников обраний членом наглядової ради МАУ і приступить до виконання своїх нових обов’язків 13 вересня.

Зазначається, що зміна менеджменту пов’язана з турбулентністю, яку переживає в останні два роки МАУ, а також негативними фінансовими результатами. Таким чином, Євген Дихне зайшов в компанію як кризовий менеджер, який має стабілізувати ситуацію.

“Ключовим завданням нового президента стане повернення авіакомпанії в зону прибутковості при стійкому збалансованому розвитку мережевої моделі бізнесу”, – зазначили у компанії.

Юрій Мірошников обіймав посаду президента МАУ з 2004 року. З 1999 по 2004 рік був першим віцепрезидентом компанії, в 1994-1999 рр. – віцепрезидентом по комерції.

Євген Дихне з 2017 року був заступником генерального директора аеропорту “Бориспіль”. З вересня 2014 року по березень 2017 року – виконувач гендиректора аеропорту “Бориспіль”. З 2009-го по 2013 рік був заступником начальника пасажирського главку “Укрзалізниці”. У 1994-1999 рр. – віцепрезидентом по комерції.

Наразі найбільша авіакомпанія країни переживає скрутні часи. За інформацією Ліга.Бізнес, у 2018 році її збитки перевалили за $100 млн при виторзі приблизно в $1 млрд. Авіакомпанія зазнає збитків другий рік поспіль.

Раніше Investory News писали, що за результатами II кварталу та червня 2019 року аеропорт “Бориспіль” очолив рейтинг Міжнародної ради аеропортів ACI Europe серед повітряних гаваней, що обслуговують від 10 до 25 млн пасажирів. Такий результат забезпечила динаміка зростання пасажиропотоку на 23,7% і 27,6% відповідно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram