Новини
17 Вересня 2019
876

IPO по-голівудськи: Endeavor планує залучити $712 мільйонів

Компанія розмістить 19,4 мільйона акцій за ціною від $30 до $32

Американський холдинг Endeavor Group Holdings Inc. планує в ході IPO залучити до $712 млн, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на заявку, подану компанією в понеділок в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC). Компанія збирається провести розміщення на Нью-Йоркській фондовій біржі під символом “EDR”.

Endeavor планує розмістити 19,4 млн акцій за ціною від $30 до $32. Крім того, вона надасть андерайтерам, серед яких банки Goldman Sachs, JP Morgan і Morgan Stanley, опціон на покупку ще 2,9 млн акцій.

Компанія створена у 2009 р. в результаті злиття провідної голлівудської агенції з пошуку акторів з більш ніж сторічною історією William Morris Agency і його молодшого конкурента Endeavor Talent Agency.

У першому півріччі виручка Endeavor склала $2,05 млрд, тим самим вона виросла на третину в порівнянні з $1,5 млрд за аналогічний період 2018 р. У компанії уточнили, що збільшення було викликано зростанням виручки на 46,4% в сегменті розваг і спорту.

У першому півріччі компанія також зафіксувала й збиток в розмірі $192,6 млн, що вдвічі менше, ніж у минулому році — $404,5 млн. Операційні витрати за перше півріччя зросли з $1,63 млрд до $2,04 млрд.

Компанія Endeavor вперше подала заявку на IPO в травні, але, як пише видання, відклала, оскільки холдинг вів переговори щодо придбання компанії On Location Experiences за $700 млн. Також, в минулому році повідомлялося про покупку частки у 10% в Endeavor за $400 млн суверенним фондом Саудівської Аравії.

Нагадаємо, журнал Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних акторів. Найбагатшим цього разу став Двейн “Скеля” Джонсон, якому вдалося заробити $89,4 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram