Новини
15 Лютого 2021
698

Індекс Nikkei вперше з 1990 року перевищив позначку 30 тисяч пунктів

Всього з початку лютого він додав близько 6%

Фото: Lee Jin-man/AP

Ключовий індекс Токійської фондової біржі Nikkei у понеділок, 15 лютого, піднявся вище 30 тис. пунктів, що стало максимумом більш ніж за 30 років.

Як свідчать дані торгів, Nikkei, що показує коливання курсів акцій 225 провідних компаній країни, за перші 25 хвилин операцій (до 2:25 за київським часом) піднявся більш ніж на 1,5% проти рівня 12 лютого, подолавши позначку 30 тис. пунктів.

Це найвищий рівень за останні 30 років і шість місяців. Всього з початку лютого Nikkei додав близько 6%.

Більш широкий індекс TOPIX, що показує курси акцій всіх компаній елітної першої секції біржі, виріс на 1,03% — до 1 953,75 пункту.

Тим часом з початку торгової сесії на Токійській фондовій біржі стався частковий збій в системі передачі ринкової інформації. Неполадки не привели до проблем зі здійсненням транзакцій, і всі операції на торговому майданчику проводяться у звичайному режимі. В цей час фахівці намагаються відновити нормальну роботу системи.

Нагадаємо, за підсумками січня середній щоденний оборот акцій на Амстердамській фондовій біржі (Euronext Amsterdam) склав €9,2 млрд ($11,16 млрд), тоді як на Лондонській фондовій біржі (LSE) — €8,6 млрд ($10,44 млрд). Аналітики впевнені, причина — вихід Великої Британії з Європейського союзу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram