Новини
7 Лютого 2019
1 739

“Епіцентр” інвестує 3 млрд грн у виробництво керамічної плитки

Чверть виробленої плитки Олександр та Галина Гереги планують реалізовувати в Україні, а залишок експортуватиметься до ЄС, Близького Сходу та Азії

Керуюча компанія ГК “Епіцентр”, що управляє мережою будівельних магазинів “Епіцентр К” та “Нова лінія” інвестує 3 млрд грн у будівництво заводу з виробництва керамічної плитки в с. Калинівка Київської області. Про це повідомили власники та засновники компанії – Олександр та Галина Гереги.

“У відкриття заводу ми вклали приблизно 3 млрд грн. Загальна виробнича потужність заводу становитиме 12-15 млн кв. м плитки на рік, його площа – понад 70 тис. кв. м. Першу фазу будівництва планується завершити у середині 2019 року, другу – у 2020 році”, – заявили у компанії.

Поставки обладнання забезпечила міжнародна група SACMI, що відкрила офіційне представництво та сервісний центр на території логістичного центру “Калинівка” поруч з новим заводом.

Раніше компанія повідомляла, що стала власником родовища вапняку та глини. “Ми розробляємо свій кар’єр білої глини, будемо використовувати 100% української сировини у виробництві плитки… Ми також підписали другий контракт на поставку обладнання в Калуш (Івано-Франківської області), де розширимо потужності власного заводу”, – повідомив Олександр Герега. У липні 2016 року стало відомо, що українським ринком керамічної кераміки зацікавилися у Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), який інвестував у розвиток підприємства “Карпатська кераміка” (входить до ГК “Епіцентр”), що займається виробництвом керамічної плитки потужністю до 2 млн кв. м на рік.

Згідно зі стратегією ГК “Епіцентр”, близько 25% виробленої плитки компанія планує реалізовувати в Україні, іншу частину експортуватиме до країн ЄС, Близького Сходу та Азії.

Ринок керамічної плитки не новий для подружжя Герег. До заснування мережі гіпермаркетів “Епіцентр К” Олександр та Галина Гереги займалися дрібним продажем керамічної плитки, яку з 1994 року завозили з Польщі. Спочатку продавали на ринку, а згодом почали здавати товар до невеликих магазинів. Через два роки відкрили перший магазин та заснували компанію “Цермет АГС”.

“У 1996 році ми відкрили свій перший магазин на вулиці Петра Запорожця, 15. Це була кімната площею 25 кв. м. Посеред приміщення поставили стіл, на нього поклали 25-30 видів плитки, дали рекламу до Aviso й почали бізнес. Так з’явилася компанія “Цермет АГС”. За 1997 рік налагодили поставки з багатьох фабрик Польщі, Іспанії та Італії”, – ділився спогадами з Forbes Україна Олександр Герега. За результатами 2000 року компанія була другою після компанії “Агромат” за обсягами реалізації керамічної плитки. У 2001 році почалось планування будівництва першого великого магазину будматеріалів “Епіцентр”.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram