Новини
18 Лютого 2019
1 200

Власники “Епіцентру” придбали аграрний бізнес Аліма Міщука

Галина та Олександр Гереги нарощують земельний банк на Хмельниччині

Власники найбільшої мережі будівельних гіпермаркетів в Україні “Епіцентр” родина Герег придбали компанію “Робімакс-Агро”, яка з 2004 року належала подружжю Міщуків – відомому активісту та політику Аліму Міщуку та його дружині Валентині. Про повідомляють “Новини Хмельницького“.

Як свідчать відомості Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 2016 рік статутний капітал ТОВ “Робімакс-Агро” складав 430 тис. грн. Та вже з 1 січня 2019 року власниками “Робімакс-Агро” стало подружжя Герег – Олександр та Галина. При цьому не був змінений статутний капітал.

Суму угоди сторони не оприлюднювали, але за інформацією “Новини Хмельницького”, вартість угоди склала понад $1,1 млн.

Нагадаємо, що крім мережі будівельних гіпермаркетів “Епіцентр” родина Герег володіє одним з найбільших агрохолдингів в Україні. На кінець 2018 року земельний банк їхнього агрохолдингу складав понад 110 тис. га.

Алім Міщук відомий тим, що у грудні 2015 року був активним учасником акції аграріїв Хмельниччини проти агрохолдингу Герег, коли на площу перед облдержадміністрацією було виведено 40 одиниць с/г техніки. Цю акцію фермери влаштували після того, як отримали листи від холдингу, де просили продати права оренди на землю, чи інакше вони будуть пропонувати селянам кращі умови. Тоді одним з активних учасників цього протистояння був відомий майданівець та аграрій Алім Міщук. Він у своїх виступах звинувачував Герег у прихованому підкупі селян напередодні майбутніх виборів та тиску на дрібних фермерів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram