Новини
25 Вересня 2020
1 438

Гіперплани на гіпермаркети: “Епіцентр К” переформатує “Нову лінію” під єдиний бренд

У компанії розповіли про амбітні плани розвитку

Група компаній “Епіцентр К” (Київ) має намір переформатувати всю мережу будівельних гіпермаркетів “Нова лінія” та об’єднати їх під єдиним брендом “Епіцентр”, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву генерального директора ТОВ “Епіцентр К” Петра Михайлишина.

Гіпермаркети Нова Лінія перероблять у ТЦ Епіцентр і добудують. Завдяки цьому розширять їх асортимент у більш ніж вісім разів.

“У “Новій лінії” представлено лише 60 тис. артикулів, тоді як під брендом “Епіцентр” буде мінімум 500 тис.”, — розповів Михайлишин.

За його словами, після придбання мережі з 16 гіпермаркетів у 2013 р. “Нова лінія” за показниками оборотів поступалася “Епіцентру” у сім разів і фактично була збитковою, проте протягом п’яти місяців її вдалося вивести в плюс.

Проекти переформатування і добудови торгових центрів уже завершені в Борисполі та Бучі (Київська обл.), триває — в Запоріжжі та планується в Чабанах (Київська обл.).

“У 2020 р. ми точно не встигнемо. По-перше, карантин вніс свої корективи, по-друге, ми за перше півріччя додали багато нових проектів, які потрібно втілити у життя”, — пояснив він.

Стало також відомо, що “Епіцентр К” протягом найближчих років має намір купити мережу з 100-200 аптек. Перша аптека вже відкрита у Вінниці, але суму інвестицій, яку Герега готовий витратити на аптечний бізнес, він не розкриває.

Також компанія, за словами власника Олександра Гереги, готова відкрити в Україні ще 50 ТЦ Епіцентр в районних центрах і 12 центрів оптимального формату у великих містах.

Гендиректор “Епіцентр-К” Петро Михайлишин додав, що компанії цікаві також для придбання ділянки під будівництво торгових центрів.

“Ми плануємо і надалі заходити в районні центри. Крім того, розглядаємо великі міста. Також в планах компанії будівництво заводу з виробництва кормів”, — розповідає він.

Крім цього, одна з цілей компанії — наростити земельний банк в агросекторі. Річні інвестиції Михайлишин оцінює у $300 млн.

Він також повідомив, що за останній рік компанія переформатувала дитячий магазин Епік і планується переформатування магазинів косметики Мон Шері. Також відкриті п’ять центрів видачі замовлень інтернет-магазину epicentr.ua.

Як відомо, контрольним пакетом акцій рітейлера “Нова Лінія” до 2013 р. володіла компанія Dragon Capital Investments Limited (Нікосія, Кіпр). На той момент мережа в цілому об’єднувала 16 гіпермаркетів загальною торговою площею понад 230 тис. кв. м в 10 областях України.

ТОВ “Епіцентр К”, створене у 2003 р., відкрило свій перший гіпермаркет у Києві у грудні того ж року. Станом на серпень 2020 р. мережа нараховує 62 ТЦ в Україні.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ “Епіцентр К” є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).

Статутний капітал ТОВ “Епіцентр К” становить 158,6 млн грн.

Нагададаємо, компанія Consul Trade House UAB (єдиний учасник ТОВ “Новус Україна”) та Rewe International AG досягли угоди про покупку 100% частки у статутному капіталі “Білла-Україна”.

Раніше Investory News писали, що співвласник торгово-промислової групи Fozzy Group Володимир Костельман через ПАТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Холдинг Інвест” має намір придбати ТОВ “Агрофірма “Оршевська” (Чернівецької області) в агрохолдингу “Сварог Вест Груп”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram