Новини
1 Жовтня 2019
772

Електронні гроші: Іспанський фінтех-стратап Bnext залучив $25 мільйонів

Компанія планує вийти на ринок Латинської Америки та розвивати й надалі свій продукт

Іспанський фінтех стартап Bnext залучив $25 млн фінансування. Компанія виробляє банківський продукт і має вже 300 тис. активних користувачів, пише TechCrunch.

Раунд фінансування очолили DN Capital, Redalpine і Speedinvest. Серед інвесторів також — Founders Future, Cometa, Enern, USM і Conexo.

Стартап працює наступним чином: коли клієнт відкриває обліковий запис Bnext, він отримує карту і може завантажувати гроші на свій рахунок. Рахунки Bnext не є технічно банківськими — у компанії є ліцензія на електронні гроші. Потім клієнт може використовувати свою карту і витрачати гроші в будь-якій точці світу без комісії за іноземні транзакції. Також в програмі можна заморозити й розморозити свою карту.

“На даний момент ми будемо дотримуватися ліцензії на електронні гроші. Спочатку нам потрібно зрозуміти, в яких країнах має більше сенсу отримувати банківську ліцензію, а потім ми приймемо рішення”, — розповів виданню співзасновник і генеральний директор Bnext Гільєрмо Віканді.

До того ж, програма дає можливість під’єднатися до інших своїх банківських рахунків і управляти своїми грошима з одного додатку.

Крім цього, власник електронної карти може позичати гроші малому і середньому бізнесу та заробляти відсотки, отримати кредит, іпотеку, страховий продукт й інше. Як стверджують в компанії, Bnext приносить дохід від цих партнерських відносин.

Поки компанія працює тільки в Іспанії. Стартапу вдалося залучити 300 тис. активних користувачів. Щомісяця він обробляє транзакції на суму €100 млн ($109 млн).

Далі Bnext планує запропонувати преміальні плани з великою кількістю функцій і окремих IBAN. Компанія також має намір розширити свою діяльність в Латинській Америці, починаючи з Мексики в кінці цього року.

Як писали Investory News, британський фінтех-стартап Revolut планує вихід на український ринок. Загалом компанія збирається розширити географію на 24 країни.

Нагадаємо, Apple спільно з банком Goldman Sachs Group почала попередній випуск віртуальної банківської карти Apple Card. Поки вона працюватиме в тільки в США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram