Новини
31 Березня 2020
848

Через коронавірус Airbnb заплатить власникам квартир $250 мільйонів

Орендодавці отримають 25% заробітку, який втратили через скасування резерву між 14 березня та 31 травня

Сервіс пошуку та оренди житла Airbnb, планує виділити $250 млн орендодавцям, які зазнали збитків через пандемію COVID-19, повідомляє TechCrunch.

“Якщо гість скасував резерв між 14 березня та 31 травня через коронавірус, то компанія виплатить власникам квартир 25% заробітку, який вони могли б отримати у звичних умовах”, – пише видання.

Як зазначив генеральний директор Airbnb Браян Ческі, компанія дозволила гостям повністю повертати свої кошти у разі скасування бронювання. “Це було зроблено для захисту громадського здоров’я. Але оскільки власникам житла не повідомили про таку ініціативу, то компанія ухвалила рішення про часткове відшкодування збитків орендодавців”, – наголосив він.

Крім того компанія вирішила створити фонд для своїх суперхостів та досвідчених господарів. Загальний обсяг фонду – $10 млн, з яких $1 млн вклали співробітники сервісу, а інші $9 млн нададуть співзасновники сервісу Джо Геббія, Брайан Ческі та Нейт Блехарчик.

“З квітня господарі зможуть подавати заявки на гранти до $5 тис. Крім того, якщо гості хочуть підтримати когось із хостів, то зможуть переказувати гроші безпосередньо господарям”, – пише видання.

Нагадаємо, у Пекіні Airbnb не працював до кінця лютого через спалах коронавірусу в Китаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram