Новини
13 Грудня 2023
421

Ірландія скоротить виплати українським біженцям

Це стимулюватиме їх швидше шукати житло

Уряд Ірландії 12 грудня погодив нові умови прийняття біженців з України, які передбачають скорочення виплат для них і зменшення терміну перебування в державних центрах для розміщення прибулих, пише ірландський мовник RTÉ.

Згідно з рішенням ірландського уряду, біженцям з України, яких прийняли в державних центрах для прибулих, платитимуть €38,8 на тиждень замість €220. Водночас після виселення з центру виплати у €220 відновляться.

Зменшення не торкнеться допомоги для біженців з України на дитину, яка становить €140 на місяць.

Крім того, прибулі українці зможуть залишатись у державних центрах не більш як на 90 днів, після чого муситимуть переїхати. Винятки робитимуть тільки для тих, хто має певні медичні протипоказання.

Уряд Ірландії незабаром розпочне комунікаційну кампанію, яка інформуватиме українців про зміни. Вони, як очікується, запрацюють із кінця січня або початку лютого 2024 року.

Міністр Ірландії з питань інтеграції Родерік О’Горман заявив, що зміни не призведуть до зростання кількості бездомних біженців, а натомість допоможуть стримати міграційний потік, із яким країна нездатна впоратись через нестачу житла.

О’Горман додав, що влада Ірландії посилить зусилля із заохочення прибулих українців до пошуку роботи, а також допомоги в пошуку житла чи іншого місця розміщення. Крім того, українські діти збережуть право на вступ до місцевих шкіл.

Нагадаємо, міжнародна допомога у 2024 році буде трохи менше ніж $43 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram