Новини
28 Лютого 2019
916

Cергій Тігіпко планує збільшити мережу TAS до 500 аптек

Зараз у мережі аптек TAS – 144 магазини

В інтерв’ю журналу “Новое время” український бізнесмен Сергій Тігіпко розказав, чому продовжує скуповувати аптечний бізнес. Основна причина в тому, що саме цей бізнес є низькомаржинальним через жорстку конкуренцію.

За його словами, в Україні не обмежена кількість аптек. “Вони можуть відкриватися одна від одної через 10 метрів. Через таку дуже жорстку конкуренцію цей бізнес дійсно стає дуже низькомаржинальни”, – розповів Тігіпко.

Зараз у мережі аптек TAS – 144 магазини. У планах Сергія Тігіпко довести їх кількість мінімум до 500. Крім того, згодом у планах бізнесмена – виробництво або фасування ліків для продажу на внутрішньому ринку.

“Зараз йде реструктуризація компанії, ми змінюємо багато процесів, нам потрібно 3-4 місяці. Після цього почнемо далі купувати аптечні мережі. Доведемо мінімум до 500 аптек. А далі почнемо займатися виробництвом. Будемо самі виробляти або фасувати ліки і продавати на внутрішньому ринку “, – сказав він.

Мережа Аптека TAS була створена в серпні 2009 р. в рамках ребрендингу аптечної мережі “Даша”, яка в 2008 р. увійшла до складу групи ТАС.

Нагадаємо, в кінці 2018 р. аптечна мережа ТAS (ТОВ “ТАС Фарма”) заявила про намір найближчим часом придбати 60 аптек. А вже у січні 2019 р. стало відомо, що Сергій Тігіпко купує аптечний бізнес “Космо”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram