Новини
22 Квітня 2020
1 100

Booking.com звільнятиме співробітників, попри залучену раніше позику у $4 мільярди

Також керівництво планує урізати витрати, що стосуватимуться різних частин компанії

Booking Holdings, компанія, що управляє популярним тревел-сервісом Booking.com, збирається звільняти співробітників, щоб урізати витрати навіть попри залучену раніше позику від інвесторів у розмірі $4 млрд, щоб пережити коронакризу, повідомляє Financial Times.

У внутрішньому листуванні співробітникам повідомили, що можливі звільнення. “А урізання витрат застосовуватиметься до різних частин компанії”, – зазначив глава компанії Гленн Фогель.

У Booking Holdings заявили, що індустрія подорожей через пандемію наразі знаходиться під сильним тиском і Booking.com не має до нього імунітету. У компанії зазначили, що збираються агресивно урізати витрати та розраховують на державну допомогу.

Раніше компанія залучила близько $4 млрд позики, за борговими зобов’язаннями, виплати за якими настануть з 2025 по 2030 роки.

Видання зазначає, що один із ключових конкурентів Booking.com, Expedia Group уже звільнила 3 тисячі співробітників (приблизно 12% від свого штату). Усього за оцінками організації World Travel and Tourism Council, коронавірус може призвести до того, що близько 75 млн осіб втратять роботу в тревел-секторі.

Раніше Investory News писали, що наперекір пандемії  сервіс для короткострокової оренди житла Airbnb залучив $1 млрд через випуск боргових та пайових цінних паперів. Весь обсяг викупили фонди – Silver Lake та Sixth Street Partners.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram