Новини
7 Квітня 2020
889

Наперекір пандемії: Airbnb залучила від групи інвесторів $1 мільярд

Як вважають у компанії, бажання людей подорожувати постійне

Сервіс для короткострокової оренди житла Airbnb залучив $1 млрд через випуск боргових та пайових цінних паперів. Весь обсяг викупили фонди – Silver Lake та Sixth Street Partners. Фінансові умови угоди й оцінка сервісу не розкриваються, повідомляє Financial Times із посиланням на компанію.

В Silver Lake зазначили, що всупереч складній ситуації для туристичних сервісів, бажання людей подорожувати й занурюватися в іноземну середу фундаментальне й постійне.

Залучені інвестиції можуть допомогти компанії справитися із затяжною кризою через пандемію коронавірусу, відклавши плани з виходу на IPO.

Раніше Bloomberg повідомляв, що Airbnb збільшила збитки майже вдвічі за підсумками четвертого кварталу 2019 р. — до $276 млн. Виручка компанії за той же період виросла на 32% і досягла $1,1 млрд. За даними FT, на фоні різкого зниження кількості бронювань Airbnb також знизила власну оцінку на 16%, до $26 млрд.

Як писали раніше Investory News, сервіс пошуку та оренди житла Airbnb, планує виділити $250 млн орендодавцям, які зазнали збитків через пандемію COVID-19. Орендодавці отримають 25% заробітку, який втратили через скасування резерву між 14 березня та 31 травня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram