Новини
4 Липня 2019
833

Boeing заплатить $100 млн рідним загиблих у двох авіакатастрофах 737 MAX

Всі кошти будуть виплачені протягом декількох років

Американський авіаконцерн Boeing виділить $100 млн на виплати сім’ям і близьким жертв, а також на покриття суспільних витрат, пов’язаних з двома авіакатастрофами лайнерів моделі 737 MAX в Ефіопії та Індонезії, в результаті яких загинули 346 осіб, повідомляє Reuters із посиланням на офіційну заяву компанії.

Згідно з опублікованими даними, кошти підуть на оплату освіти, покриття непередбачених витрат і витрат на проживання, а також підтримку громадських програм і економічний розвиток постраждалих громад.

Boeing має намір співпрацювати з місцевою владою. Кошти будуть виділені поступово протягом декількох років.

“Ми висловлюємо найглибші співчуття сім’ям і близьким тих, хто був на борту, і сподіваємося, що цей початковий крок допоможе їм. Ми знаємо, що кожен, хто ступає на борт наших літаків, повністю довіряється нам. Зробимо все можливе, щоб в найближчі місяці повернути цю довіру і впевненість нашим клієнтам та іншим людям, що переміщається автотранспортом”, – заявив глава авіабудівного концерну Денніс Меленберг.

Співробітники Boeing також зможуть до кінця поточного року робити добровільні пожертвування до фонду допомоги сім’ям і близьким загиблих у двох авіакатастрофах.

Наприкінці червня понад 400 пілотів об’єдналися і подали колективний позов проти американського виробника літаків Boeing. Вони звинувачують компанію у приховуванні недоліків останньої моделі популярного реактивного літака – 737 MAX. Пілоти називають дії компанії безпрецедентними та вимагають у концерну мільйонну компенсацію

Нагадаємо, витрати американської авіабудівної корпорації Boeing зростуть на $1 млрд через скорочення обсягу виробництва лайнерів Boeing 737 Max, обумовленого катастрофою двох літаків цієї моделі – в Індонезії та Ефіопії.

Також, Boeing завершила роботу над змінами в програмному забезпеченні літаків Boeing 737 MAX. Корпорація надає додаткову інформацію, необхідну Федеральному авіаційному управлінню (ФАУ) США, зокрема про те, як повинні діяти пілоти в різних режимах польоту.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram