Новини
17 Травня 2019
880

Boeing проінструктує компанії, як користуватися 737 MAX з новою прошивкою

І тільки після можливе скасування заборони на польоти цієї моделі

Фото: Pixabay

Корпорація Boeing завершила роботу над змінами в програмному забезпеченні літаків Boeing 737 MAX, експлуатація яких була припинена після катастроф в Індонезії та Ефіопії, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За даними видання, зараз корпорація надає додаткову інформацію, необхідну Федеральному авіаційному управлінню (ФАУ) США, зокрема про те, як повинні діяти пілоти в різних режимах польоту. Після надання цієї інформації Boeing спільно з ФАУ США прийме рішення про терміни проведення сертифікаційних льотних випробувань.

На 23 травня, розповідає агентство, ФАУ запланувало конференцію в Форт-Уерт (штат Техас) за участю представників країн, де експлуатуються літаки Boeing-737 MAX, на якій їм буде надана інформація про оновлення програмного забезпечення для лайнерів і про зміни в процесі підготовки пілотів цих літаків.

“Вже відбулися слуханнях у підкомітеті комітету Палати представників з транспорту та інфраструктури. Глава Національної ради з безпеки на транспорті Роберт Самуолт уточнив, що після того, як Boeing представить останню версію програмного забезпечення для системи MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System – “Система поліпшення характеристик маневреності”), будуть підготовлені рекомендації щодо того, яку підготовку повинні пройти пілоти літаків цього типу, і тільки після цього заборона на експлуатацію літаків Boeing 737 MAX буде скасована”, – пише Reuters.

Нагадаємо, витрати американської авіабудівної корпорації Boeing зростуть на $1 млрд через скорочення обсягу виробництва лайнерів Boeing 737 Max, обумовленого катастрофою двох літаків цієї моделі – в Індонезії та Ефіопії.

Авіакомпанія American Airlines оголосила про продовження заборони польотів літаків Boeing 737 MAX до 19 серпня. Керівництво American Airlines заявило про впевненість в тому, що модернізація програмного забезпечення літаків Boeing 737 Max буде схвалена авіаційними регуляторами США до визначеної ними дати. Незважаючи на це, вони не будуть використовувати свій флот з 24 літаків цієї моделі до рішення регуляторів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram