Новини
24 Червня 2019
1 039

Чергова проблема: 400 пілотів будуть судитися з Boeing

Вони звинувачують компанію у приховуванні недоліків програмного забезпечення літаків 737MAX

Понад 400 пілотів об’єдналися і подали колективний позов проти американського виробника літаків Boeing. Вони звинувачують компанію у приховуванні недоліків останньої моделі популярного реактивного літака – 737 MAX. Пілоти називають дії компанії безпрецедентними та вимагають у концерну мільйонну компенсацію, передає видання ABC.

Як зазначається, це перший груповий позов до суду, який подали пілоти, що працювали на літаках серії 737 MAX. “Вони стверджують, що дії компанії авіавиробника змусили їх страждати від економічних втрат і психологічної травми через припинення польотів реактивного літака зазначеної моделі”, – йдеться у повідомленні.

Видання пише, що у позові, який буде розглянуто в суді Чикаго наприкінці жовтня 2019 року, йдеться про звинувачування Boeing у безпрецедентному приховуванні відомих недоліків програмного забезпечення літаків, “що призвело до аварій двох літаків моделі 737 MAX і подальшої заборони польотів всіх літаків цієї моделі в усьому світі”.

І додає, що серія Boeing 737 MAX, вперше анонсована у 2011 році та введена в експлуатацію у 2017 році. “Це четверте покоління літаків 737 широко популярної моделі вузькофюзеляжних літаків, яка була оплотом маршрутів ближніх рейсів по всій земній кулі”, – пише видання.

Нагадаємо, через скорочення обсягу виробництва лайнерів Boeing 737 Max, обумовленого катастрофою двох літаків цієї моделі в Індонезії та Ефіопії, витрати американської авіабудівної корпорації Boeing зростуть на $1 млрд. У звіті компанії за I кв 2019 року йдеться про те, що виторг компанії в річному обчисленні скоротився на 2% – з $23,382 млрд до $22,917 млрд, – а грошовий потік зменшився до $2,79 млрд.

На початку червня також повідомлялося, що Boeing оголосив про виявлення 148 неякісних деталей на літаках типів 737 NG і 737 Max, які можуть бути встановлені на більш ніж 300 літаках у всьому світі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram