Новини
3 Червня 2019
841

Можуть потріскатися: У кількох сотнях літаків Boeing знайшли дефектні деталі

Найближчим часом їх буде замінено

Американський авіабудівний концерн Boeing оголосив про виявлення 148 неякісних деталей на літаках типів 737 NG і 737 Max, які можуть бути встановлені на більш ніж 300 літаках у всьому світі, передає УНІАН.

За інформацією Федерального управління цивільної авіації США, ці деталі “можуть бути виготовлені неналежним чином і не можуть відповідати всім нормативним вимогам щодо міцності та довговічності”. “Це виявила спільна комісія Boeing і FAA”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дефектні деталі можуть передчасно вийти з ладу або на них можуть з’явитися тріщини. “Це може привести до пошкодження літака під час польоту”, – застерігають в організації.

І повідомляють, що FAA попередило міжнародні органи цивільної авіації про проблеми з деталями. “Найближчим часом їх повинні замінити”, – передає відомство США.

Нагадаємо, проблеми у компанії Boeing розпочалися після падіння лайнера авіакомпанії Ethiopian Airlines, внаслідок якої загинуло 157 чоловік. Через це у світі тимчасово припинилася експлуатація моделі Boeing 737 MAX 8.

Напередодні про продовження заборони польотів літаків Boeing 737 MAX до 19 серпня 2019 року оголосила й авіакомпанія American Airlines. Як наслідок буде скасовано близько 115 рейсів на день або ж близько 1,5% всіх щоденних рейсів в США.

Через затримку постачання літаків Boeing 737 MAX, які мали почати роботу на регулярних рейсах, українська авіакомпанія МАУ вирішила скоротити кількість рейсів в період літньої навігації.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram