Новини
3 Липня 2019
1 546

Бізнесмен Василь Хмельницький разом з InSoft Partners створили нову компанію з IT-аутсорсингу

Компанія випускатиме на ринок софтверні продукти для клієнтів та підтримуватиме їх

Фото: ain.ua/Ольга Закревська

Інвестиційні компанії UFuture, що належить українському бізнесменові Василю Хмельницькому, та InSoft Partners – засновник Віталій Горовий, створили спільну компанію InSoft Software, яка буде спеціалізуватися на IT-аутсорсингу. На даний момент будь-які деталі щодо розміру статутного капіталу, а також співвідношення часток не відомі, повідомляє AIN.ua.

Зазначається, що InSoft Software займатиметься розробкою програмного забезпечення “під ключ” і надаватиме консультаційні послуги. “Тобто допомагатиме клієнтам випускати на ринок софтверні продукти та підтримувати їх”, – уточнюється у повідомленні. Наразі InSoft Software розробляє маркетингову стратегію та готує міжнародне роуд-шоу.

“InSoft Software піде традиційним шляхом – ростиме внаслідок поглинань дрібних IT-компаній на ринку з подальшим їх об’єднанням в одну структуру. Так розвивалися Luxoft, GlobalLogic, Sigma Software та інші міжнародні аутсорсери з великими R&D в Україні. За пошук і купівлю потрібних активів відповідатиме InSoft Partners”, – розповіли у компанії.

У свою чергу керуючий партнер InSoft Partners Віталій Горовий додав, що поєднуючи глибоке розуміння процесів IT-компаній та навички M&A, планується втілення в життя roll-up – стратегії, яку вже років 10 обговорюють гравці ринку. “Крім того, ми знаємо, як трансформувати класичну модель аутсорсингу software development, щоб отримати маржу, відчутно вище середньої на ринку”, – прокоментував він.

Зазначається, що в InSoft Software вже є два контрольні пакети невеликих українських аутсорсерів: веб-розробника Lenal (за даними Асоціації IT України, 75 співробітників у Києві та Таллінні) і харківської Rozdoum (за даними DOU, від 20 до 80 фахівців).

Як зазначив засновник UFuture Василь Хмельницький, досить тривалий час IT-індустрія в Україні демонструє щорічне зростання на рівні 20-26%. “Це мільярдні обсяги виторгу. InSoft Software планує стати одним з найбільших гравців на вітчизняному ринку”, – сказав він.

Видання пише, що в InSoft Software інвестиційна група Хмельницького займеться пошуком стратегічних партнерів і “сприятиме органічному зростанню спільного бізнесу” за допомогою своєї “міжнародної мережі контактів”.

І додає, що в InSoft Partners і Хмельницького вже є спільний проект в IТ – кар’єрний центр X.Teams, який діє на базі UNIT Factory і допомагає студентам й випускникам школи програмування створювати стартапи, проходити стажування в українських і закордонних компаніях, отримувати підтримку з пошуком роботодавців.

Нагадаємо, український бот-реєстратор торгових марок та авторських прав на блокчейн PatentBot оцінили в $1 млн. Команда не розголошує суму, але зазначає, що оцінка стартапу досягла $1 млн. Наразі проект продовжує шукати інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram