Бiзнес
26 Червня 2021
733

App Annie: Під час пандемії витрати користувачів на мобільні ігри зросли на 40%

У першому кварталі 2021 року Roblox стала найприбутковішою грою у всьому світі в iOS і Google Play

Під час пандемії користувачі звернулися до онлайн-джерел розваг, зокрема до мобільних ігор. Однак навіть з ослабленням обмежень попит на них зберігається. Сервіс для аналізу даних про мобільні додатки App Annie у співпраці з IDC представив новий звіт за перший квартал 2021 року, повідомляє Rusbase. Ось які цікаві висновки зробили аналітики.

Згідно зі звітом, за перший квартал 2021 року користувачі світу завантажили на 30% більше ігор, ніж за четвертий квартал 2019-го. Більш того, витрати на мобільні ігри становили рекордні $1,7 млрд на тиждень — це на 40% більше, ніж до пандемії.

Вплив на середні світові щотижневі витрати споживачів (до і після пандемії). Фото: Арр Annie

Згідно з даними за перший квартал 2021 року, щодо таких регіонів як Північна Америка та Західна Європа, США та Німеччина лідирували на інших ринках з точки зору зростання витрат на мобільні ігри. Саудівська Аравія й Туреччина домінували в іншій частині світу, за межами Азійсько-Тихоокеанського регіону. На сам АТР довелося близько половини витрат на мобільні ігри за весь квартал.

Частки світових споживчих витрат на ігри за регіонами (за перші квартали 2020-2021 років). Фото: Арр Annie

Але справа не тільки в пандемії. Стрімке зростання мобільних ігор також говорить про те, що ця сфера випереджає інші форми цифрових ігор. Цього року ігри для мобільних пристроїв перевершать комп’ютерні у 2,9 раза, а домашні ігрові консолі — у 3,1 раза.

Світові споживчі витрати на ігри з основних груп пристроїв. Фото: Арр Annie

Крім цього, як зазначає App Annie, мобільний і консольний ринки все більше об’єднуються. Сучасні мобільні пристрої пропонують графіку та геймплей, які не поступаються консольним, а також кросплатформові можливості та ігри, що розраховані на багатьох користувачів.

У категоріях найприбутковіших додатків, як правило, домінують ігри з онлайн-функціями в режимі реального часу, зокрема “гравець проти гравця” і кроссплей. Наприклад, у першому кварталі 2021 року Roblox стала найприбутковішою грою у всьому світі в iOS і Google Play. За нею йде Genshin Impact, яка нещодавно отримала премію Apple Design Award на всесвітній конференції Worldwide Developer Conference.

10 найприбутковіших мобільних, портативних і комп’ютерних ігор з платформ за перший квартал 2021 року. Фото: Арр Annie

У звіті також проаналізовано рекламний ринок в ігровій індустрії та зростання мобільних додатків для ігрових консолей, враховуючи My Nintendo, Xbox Game Pass, PlayStation App, Steam, Nintendo Switch і додатки Xbox. Пік завантажень цих додатків припав на початок карантину в США у квітні 2020 року. Наразі вони продовжують зберігати вищий рівень, ніж до пандемії.

Зростання додатків для ігрових консолей (по всьому світу, на iOS і Google Play). Фото: Арр Annie

Що стосується реклами, App Annie зазначає, у третьому кварталі 2020 року відношення користувачів до внутрішньо ігрової реклами покращилося проти аналогічного періоду 2019 року. Однак у США перевага віддається інтерактивній рекламі та роликам, за перегляд яких можна отримувати нагороди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram