Новини
2 Серпня 2019
1 193

ЗМІ: Українська компанія PDFfiller залучила близько $30 млн

Й провела ребрендинг, змінивши назву на airSlate

PDFfiller – SaaS компанія, що займається автоматизацією документообігу, залучила інвестиції на загальну суму близько $30 млн. Серед інвесторів як закордонні, так й українські фонди, повідомляє AIN.UA, посилаючись на кілька джерел на ринку.

Зазначається, що серед іноземних інвесторів – General Catalyst. “Саме вона стала лід-інвестором угоди, її інвестиція могла скласти близько $20 млн”, – пише видання. І додає, що раніше General Catalyst вже інвестувала в українську Grammarly – тоді інвестфонд став лід-інвестором раунду на $110 млн. Серед інших інвестицій GC – Airbnb, HubSpot, Snap, Stripe та сотні інших.

А от українським інвестором, за інформацією AIN.UA, стала інвесткомпанія Horizon Capital. Вона інвестувала в PDFfiller через свій новий фонд Emerging Europe Growth Fund IIІ (EEGF IIІ). Згідно з відкритими даними, через EEGF IIІ інвесткомпанія вкладає від $5 до $20 млн. За даними видання, обсяг інвестицій був схожим з попередньою інвестицією Horizon Capital в Ajax Systems – $10 млн.

Зазначається, що угоду почали готувати близько року тому, влітку 2018-го. Вже у грудні минулого року компанія випустила нові акції. “При цьому у General Catalyst, Horizon Capital і PDFfiller коментарів не надали”, – пише видання.

Investory News також звернулись до Horizon Capital із запитом про підтвердження угоди, але на момент публікації відповіді не надійшло.

За інформацією видання, PDFfiller також проводить ребрендинг. Нове ім’я компанії airSlate. “Причина – плутанина: діяльність PDFfiller не обмежується роботою з популярним PDF-форматом. Назва AirSlate дозволить уникнути непорозумінь”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що у SaaS-компанії з українським корінням інвестовано $550 млн. Всього в Україні наразі нараховується понад 120 таких компаній. Шестеро з них залучили $476 млн, а 51% всіх інвестицій належать онлайн-сервісу перевірки правопису та граматики англійською мовою Grammarly та GitLab – сайту та системі керування репозиторіями програмного коду для Git.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram