Новини
29 Березня 2019
1 319

Ajax Systems залучила $10 млн від фонду Horizon Capital

Придбав частку компанії новий фонд Horizon Capital – EEGF III 

Американський інвестиційний фонд Horizon Capital придбав міноритарний пакет акцій української компанії з виробництва систем безпеки Ajax Systems за $10 млн, повідомив фонд у своєму прес-релізі.

Зокрема, частку в компанії придбав новий фонд Horizon Capital – Emerging Europe Growth Fund III, LP (EEGF III) – розміром $200 млн.

Інвестиція EEGF III здійснена шляхом викупу частини акцій SMRK, єдиного фонду, який інвестував в компанію і частини акцій менеджменту компанії.

Засновник і головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна зазначила, що інвесткомпанію привабило бачення засновника Ajax Systems Олександра Конотопського, виняткові результати компанії, її інноваційна продуктова лінійка і успіх в обслуговуванні клієнтів в Україні та на міжнародних ринках.

“Ця угода ідеально відповідає нашій інвестиційній стратегії підтримки нового покоління українських підприємців-візіонерів. Це молоді сміливі чоловіки та жінки, які генерують ідею та вкладають в неї всю свою енергію, навички та пристрасть, які завдяки таланту найкращих українських професіоналів створюють продукт світового рівня та конкурують на глобальній арені”, – додала вона.

В свою чергу засновник та директор компанії Ajax Systems Олександр Конотопський підкреслив, що Ajax Systems розвивається наразі швидкими темпами, а 70% її доходу складають експортні продажі в більш ніж 75 країнах.

Ajax Systems – це провідний виробник професійних систем безпеки, заснований в 2011 р. У компанії працює понад 500 спеціалістів, 20% з яких – в R&D.

SMRK – український венчурний фонд, заснований Андрієм Довженком та Олександром Косованом у 2013 р.  Фонд орієнтовано як на seed, так і pre‐seed стадії, інвестуючи від $100 тис. до $1 млн. Фонд вже здійснив 12 транзакцій і продовжує інвестувати в перспективні компанії України.

Нагадаємо, наприкінці січня Horizon Capital залучив $200 млн в фонд EEGF III. У фонді, який став найбільшим за розміром фондом прямих інвестицій в Україну за останні 10 років, взяли участь існуючі та нові інвестори.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram