Новини
1 Квітня 2019
1 107

Залежні від смартфона: Половина українців не можуть жити без девайса

У 55% населення є смартфони, 45% – ще їх не придбали

У 2019 році більше половини українців (55%) стали власниками смартфонів. Для порівняння – у 2011 році цим гаджетом володіли всього 7% жителів, у 2013 трохи більше – 11%. Про це йдеться у результатах соціологічноого опитування компанії Research & Branding Group.

У дослідженні відзначено, що наявність або відсутність в українців смартфонів в більшій мірі обумовлено віком і практикою користування соцмережами.

Так, серед молоді до 30 років смартфоном володіє 92%, серед представників покоління “60+” – тільки 12%. Серед користувачів соцмереж смартфон є у 88%. Ті, хто ними не користуються – 19%.

Наявність або відсутність в українців смартфона значно менше залежить від місця проживання і практично не залежить від статі. “Серед міських жителів володіють смартфонами більше половини (58%), а серед сільських – трохи менше половини (48%)”, – йдеться у звіті.

Що стосується залежності від гаджету, то в 2019 році більша половина власників смартфонів (57%) вже не можуть уявити без них свого життя. Тоді як 39% без девайсів все ще змогли б обійтися.

“Смартфонозалежними” є 69% українців – це понад дві третини української молоді. Також кожен другий власник смартфона покоління “60+” і “сорокарічних” (по 50%). При тому що серед “п’ятдесятирічних” таких залежних найменше – 44%.

Не змогли б прожити без смартфона дві третини користувачів соцмереж (61%) і лише трохи більше третини тих, хто ними не користується (38%).

Довідка: Опитування проводилося у лютому 2019 року. Опитано 2001 респондента віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту та регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, та м.Севастополь). Метод опитування – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 2,2%.

Як раніше писали Investory News, у 2018 р. в Україні попит на мобільні телефони зріс на 15%, а витрати на їх покупку – на 34%. Протягом року українці придбали 5,4 млн. смартфонів та 1,5 кнопкових телефонів, витративши на них 30 млрд грн.

Також найбільш радіоактивними телефонами у світі визнано Xiaomi та OnePlus. Серед безпечних смартфонів – Samsung Galaxу Note 8, ZTE Axon Elite та LG G7.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram