Соцмережі
3 Березня 2020
1 046

Юлія Соколовська: Електронним лікарняним бути

Впровадження такої форми документу чекають вже у квітні

Сьогодні на засіданні Уряду ми зробили ще один крок до запровадження в Україні електронних лікарняних – прийняли рішення, яке передбачає автоматизацію процесів та дає можливість відслідкувати весь процес оформлення лікарняного!

Отже, ми фактично знищимо корупційні та шахрайські схеми, через які лікарняний можна було просто купити, а реально відслідкувати хто і за що його видав – було нереально.

В чому суть ініціативи?

Якщо коротко, то уже з квітня кожен лікар, який видає лікарняний повинен буде підписати документ своїм цифровим підписом в електронній системі. Тобто паперові бланки з часом відійдуть у минуле.

нформація через реєстр в Пенсійному Фонді (ПФУ) буде автоматично передана у Фонд соціального страхування (ФСС) – в установі одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію – оскільки є платником єдиного соціального внеску, а також передаватиметься роботодавцю, який через кабінет страхувальника на Веб-порталі ПФУ побачить, що його працівник оформив тимчасову непрацездатність.

Ідентифікація лікарів у веб-сервісі проводитиметься на підставі переданих МОЗ до ПФУ відомостей про заклади охорони здоров’я та фізичних осіб-підприємців, які мають ліцензію на провадження медичної практики.

У свою чергу, інформація у МОЗ накопичуватиметься на підставі даних Національної служби охорони здоров’я про укладені договори із закладами охорони здоров’я.

Я дякую усім колегам та учасникам процесу за ефективну та швидку взаємодію. Саме завдяки спільним зусиллям Мінсоцполітики, МОЗ, Секретаріату КМУ, Пенсійного Фонду, Фонду соціального страхування та, звичайно, підтримці наших колег народних депутатів такі зміни втілюються в життя!

До речі, протокол обміну даними уже погоджений усіма сторонами. Чекаємо на старт електронного лікарняного уже в квітні!

Ми працюємо для вас!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram