Соцмережі
4 Червня 2020
1 031

Михайло Федоров: Розвиток держави у смартфоні

Онлайн трудова книжка, пенсія та інше

Щотижня кількість цифрових питань на засіданнях Уряду збільшується. Це стає позитивним трендом і дозволяє запускати комплексну цифрову трансформацію держави по всіх пріоритетних сферах.

Сьогодні це призначення пенсії онлайн, електронна трудова книжка, новий CDTO та цифровізація земельних відносин.

— Автоматичне призначення пенсії онлайн. Без заяви особи. Щороку близько 300 тис. громадян стикаються з бюрократією при виході на пенсію. Залежно від обставин українець може збирати до 10 різних довідок, витрачаючи купу зусиль, нервів та часу.

Ще влітку 2019 року разом з ПФУ ми почали проєкт запровадження електронних взаємодій з базовими реєстрами, кожна з яких ліквідує як мінімум один документ для подання.

Наша кінцева мета проста — у разі досягнення пенсійного віку українець отримає в застосунку Дія відповідне повідомлення про призначення пенсії.

— Електронна трудова книжка.
Ще однією проблемою залишається наповненість реєстру, який містить дані про трудові відносини лише з 2000 року. Її ми вирішимо через електронний сервіс, який надаватиме можливість самостійно внести дані з трудової книжки до реєстру. Сама ж трудова книжка стане електронною. Уряд ухвалив відповідні зміни. Зменшення витрат на паперовий документообіг та негативних наслідків втрати документа — гарантовано.

— Призначено CDTO до Міністерства охорони здоров’я — Ярослава Кучера. Система eHealth розвиватиметься з новим темпом та ефективністю, а всі ми дуже скоро зможемо користуватися якісними та безпечними електронними медичними сервісами.

— Розпочато цифрову трансформацію сфери земельних відносин через можливість екстериторіального принципу реєстрації земельної ділянки, а також замовлення держекспертизи землевпорядної документації та отримання результатів в онлайні.

— Легалізовано можливість отримання бланку дозволів на перевезення вантажу автотранспортом за кордоном онлайн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram