Новини
26 Червня 2019
832

Європейські технологічні стартапи стають більш привабливими для інвесторів

Обсяг інвестицій зріс майже удвічі у порівнянні з минулим роком

Інвестиції в європейські технологічні стартапи з США та Азії в цьому році зросли майже вдвічі, йдеться в аналітичному звіті компанії Dealroom.

Згідно з даними компанії, обсяг інвестицій, що надходять з США та Азії досяг €14 млрд у порівнянні з €8 млрд в минулому році, завдяки залученню таких компаній, як fintech N26, туристичної компанії Get Your Guide і румунської UiPath.

Це є частиною стрімкої тенденції вкладення інвестицій в європейські стартапи в міру розвитку екосистеми та масштаб інвестицій в останні місяці говорить про те, що інтерес прискорюється значними темпами.

“За останні п’ять років зріс інтерес США та Азії до Європи. Цього року ця тенденція ще більш прискорилася”, – відзначають аналітики.

Віце-президент китайського венчурного банку Bepsun Eurotech Investments Лі Чжао, заявив недавно, що фірма, як і багато інших шукає в Європі технологічні та інженерні інновації.

“Ми шукаємо нові концепції продуктів, які наші клієнти можуть привезти в Китай, а також можливості для інвестицій”, – сказав він.

В Європі 14 з 50 кращих університетів в області комп’ютерних наук у світі. За твердженням аналітиків, тут більше наукових дослідників, ніж в США чи Азії.

Більшість великих американських фірм активно шукають європейські стартапи, прагнучи диверсифікувати свої портфелі в той час, коли деякі стверджують, що американські виглядають дорого. Серед фірм, які зробили великі ставки на європейські стартапи, – Greenoaks Capital Management з Deliveroo, Sequoia Capital в UiPath і Insight Partners в N26.

Як відомо, британський онлайн-банк Monzo залучив £113 млн ($143 млн) в ході чергового інвестиційного раунду, що дозволило йому досягти оцінки у £2 млрд ($2,5 млрд).

Також, французький стартап Meero, що розробив платформу для найму фотографів й обробки фотографій, залучив $230 млн в раунді C на чолі з Eurazeo Growth і Prime Ventures.

Стартап мобільної аналітики Adjust залучив $227 млн. Компанія планує виходити на азіатський ринок.

А з початку 2019 р. відразу декілька молодих українських проектів-стартапів провели успішні краудфандингові збори переважно на американській платформі Kickstarter. Всі вони залучили більше коштів, ніж планувалося. Так, український стартап Pix, який виробляє однойменні рюкзаки, вивів на Kicksarter версію продукту для дітей – Pix Mini. За першу добу вдалося зібрати понад $20 тис. Таким чином вже за перші 6 годин від початку кампанії, загальна сума зібраних коштів перевищила початкову мету в $15 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram