Новини
21 Червня 2019
912

Французькому фотостартапу Meero вдалося залучити $230 млн

Цей раунд для компанії став найбільшим серед раундів C у Франції

Французький стартап Meero, що розробив платформу для найму фотографів й обробки фотографій, залучив $230 млн в раунді C на чолі з Eurazeo Growth і Prime Ventures. Загалом цей раунд для Meero став найбільшим серед раундів C у Франції, передає Crunchbase.

І додає, що минулі рекорди належать BlaBlaCar (у 2014 році – $100 млн), розробнику аудіосистем Devialet (2016 рік – $114 млн) і компанії Ÿnsect, що створює добрива для рослин і корм для тварин (2019 рік – $140 млн).

З моменту створення у 2015 році стартапу Meero вдалося залучити $293 млн. “Цього разу кошти підуть на розширення “технічної” команди з 80 до 300 співробітників до кінця 2020 року. Також на спробу вдосконалити свою технологію автоматичного редагування фотографій та збагачення контенту”, – пише видання.

Представники стартапу також розповіли, що вже до кінця 2019 року очікують на збільшення кількості співробітників у п’яти офісах до 1200 осіб. І нагадали, що з початку року відкрили офіси в Токіо, Сіднеї та Бангалорі.

Окрім найму фотографів на заданий користувачами час і місце, Meero займається обробкою фотографій і відео. Програмне забезпечення компанії засноване на штучному інтелекті, який, як стверджують розробники, обробляє зображення за “декілька секунд”.

Meero працює з Airbnb, Houzz і DoorDash. “Компанія заробляє на комісії, яка стягується з користувачів за виконані замовлення”, – розповідає засновник Meero Томас Ребо. При цьому конкретні фінансові показники стартапу він не розкриває.

Загалом у Meero понад 31 тис клієнтів у більш ніж 100 країнах. В даний час компанія працює за п’ятьма напрямками, включаючи нерухомість, харчові продукти, стиль життя, електронну комерцію та роздрібну торгівлю.

Раніше Investory News повідомляли, що австралійський розробник онлайн-фоторедактора Canva залучив $70 млн інвестицій. Компанія заснована у 2012 році. З урахуванням нового раунду фінансування компанія залучила $166 млн. У 2018 році вона стала “єдинорогом” – оцінка компанії досягла $1 млрд.

Нагадаємо, японська компанія Fujifilm знову почне виробляти чорно-білу фотоплівку завдяки чисельним звертанням любителів фотографії. Випуск продукції був припинений минулого року, і останні партії зі складів надійшли до магазинів у жовтні. Однак з того часу в компанію активно зверталися фотолюбителі з проханнями повернути чорно-білу плівку на ринок. Серед них були й ті, хто користувалися для фотографування лише смартфонами.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram