Новини
12 Червня 2019
832

Європейське щастя: 9 млн українців отримали біометричні закордонні паспорти

За два роки безвізу українці активно виїжджають за кордон, а от чотирьом тисячам осіб в’їзд до України заборонено

За два роки безвізового режиму з Європейським союзом майже 9 млн громадян України отримали біометричні паспорти, свідчать дані Державної міграційної служби.

Кількість українців, які отримують закордонні біометричні паспорти, постійно зростає. Так, у 2018 році зареєстровано рекордну кількість виданих закордонних паспортів – понад 5 млн.

У 2017 році приблизно 3 млн громадян України отримали біометричні паспорти, в 2016 – 2,3 млн осіб. Для порівняння, у 2014 році закордонні паспорти старого зразка отримали 1,7 млн громадян.

За інформацією відомства, у першому кварталі 2019 року видано менше мільйона документів. Для порівняння, за аналогічний період минулого року біометричні паспорти отримали 1,2 млн українців.

З моменту введення біометричних паспортів в січні 2015 року майже 15 млн українців отримали закордонні паспорти нового зразка.

В той же час, з початку 2019 року органи охорони державного кордону заборонили в’їзд до України понад 4 тис. осіб. Про це змі повідомили в Адміністрації Державної прикордонної служби України. З них 645 осіб – громадяни Російської Федерації.

Нагадаємо, що за даними опитування компанії Research & Branding Group станом на травень 2019 року половина українців заявляють (52%), що ніколи не були за кордоном, а Європа може запровадити “промисловий безвіз” з Україною у 2020 році

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram